O úspěchu Věry Zemanová referuje její trenér Václav Prokeš. 

Věrka se v posledních měsících zotavovala po operaci kolene. Rehabilitace, bolestivé rozhýbávání, získávání stability  nohy, která jakoby vám ani nepatřila. Léta tvrdé práce a každodenního tréninku jsou najednou pryč a vy máte pocit, že  znovu stojíte na samotném začátku. Bude to ještě někdy stejné jako dřív? Vrátí se člověk znovu na stejnou výkonnostní úroveň?  To vše se vám honí hlavou. Mnoho nadějných sportovců na bolest a počáteční neúspěchy rezignuje a boj s těžkým zraněním vzdá. Tahle naše bojovnice ale ani na chvilinku o návratu na špici nezapochybuje. Vždyť co by byl její život bez juda…S nemocnou nohou makala, posilovala v sedě, v leže, co tělo dovolilo. Na konci června jí čekalo první ostré soustředění v kimonu v Teplicích, pak další v Plzni. Znovu domácí příprava. 

A je tu první ostrý test po zranění - turnaj světové tour v Praze. Věrka tu letos měla obhajovat loňské senzační zlato, v to ale nedoufal ani ten největší optimista. Vždyť už jen samotný start tak krátce od operace se zdá být velkým vítězstvím. První zápas s Kanaďanku se naše závodnice protrápila k těsnému vítězství. V druhém s Azerbajdžánkou už ale jakoby  po krásném hodu na ippon pomalu znovu získala ztracenou sebedůvěru. Jasné vítězství nad Španělkou a velmi dobře takticky zvládnuté vítězství nad Ruskou Věrku katapultovalo do finále turnaje. Co se ještě ráno zdálo být nemožné, je náhle na dosah ruky. Podařilo se vůbec nějakému Čechovi v historii obhájit na téhle soutěži zlato? To není podstatné. My jdeme na tatami a chceme slyšet českou hymnu. Znovu, stejně jako vloni, chceme prožít  to, po čem touží každý sportovec. Od začátku je Věrka lepší po všech stránkách a po velké převaze ukončuje zápas držením ještě před časovým limitem. Ten opojný pocit lze jen těžko popsat. Jsme zpět! Zpět a znovu silní a připraveni rvát se o mety nejvyšší.

Závodnice Pro Sportu si tak nejenže připsala již devátou medaili ze světové tour v kariéře, zároveň se ještě posunula na druhé místo ve světovém žebříčku váhy do 57 kg  a zajistila si tak pozici nasazené závodnice jak na mistrovství Evropy ve Finsku, tak i mistrovství světa v marocké Marrakéši. Na tyto vrcholy se bude nyní připravovat na kempech nejen doma, ale také v Německu a Japonsku.