Mistrovství Evropy tahačů se po měsíční pauze přehouplo do druhé poloviny a český závodník Adam Lacko se stále drží v čele průběžného pořadí. Příští víkend se bude chtít vytáhnout i na domácí trati v Mostě.

Pilot roudnické stáje Buggyra letos deptá své soupeře. Lacko ovládl i pátý podnik sezony z celkových devíti na maďarském Hungaroringu, kde vyhrál hned tři ze čtyř závodů a svůj náskok v celkové klasifikaci navýšil už na 58 bodů.

„Že víkend dopadne takhle, to jsem opravdu nečekal. Hungaroring není náš oblíbený okruh, takže mám radost,“ juchal Lacko, který se nejlépe vypořádal s tropickým vedrem, kdy teplota povrchu trati sahala k 60 stupňům Celsia.

Mimochodem, tři jízdy Lacko nevyhrál v letošní sezoně poprvé. Stejný kousek předvedl už v italském Misanu a na německém Nürburgringu.

Jeho týmový kolega David Vršecký se v Maďarsku poprvé v sezoně postavil na stupně vítězů, když v poslední jízdě víkendu dojel třetí a pomohl Buggyře navýšit vedení v poháru konstruktérů. „Jsem rád, že se mi konečně ta bedna podařila. Samozřejmě mám radost i za Adama a také za celý tým,“ oddechl si Vršecký, který po letošním návratu do seriálu neabsolvuje všechny závody.