Při premiéře tahačů na Slovakiaringu v obci Orechová Potôň se dařilo Čechovi Adamu Lackovi. Pilot roudnické stáje Buggyra Racing získal dva poháry a uhájil vedení v celkové klasifikaci evropského šampionátu.

I přes bolest hlavy vybojoval na Slovensku dvacet bodů roudnický rodák David Vršecký, který pomohl Buggyře k udržení vedoucí pozice v Poháru konstruktérů.

Lackovi lépe sedly sobotní závody, ve kterých dojel druhý a třetí. „Podařilo se mi získat dva poháry skoro před domácím publikem, o to větší radost mám. Fandové jsou vynikající a dvě podia za den považuji za úspěch,“ radoval se Lacko.

Vojtěch Netrh zvítězil při MČR na 200 metrů prsa v mladších dorostencích. Druhý skončil Grupáč z Ústecké akademie plaveckých sportů a třetí Kastelič ze Slavie Plzeň
Litoměřický Netrh si v Podolí doplaval pro titul mistra republiky

V neděli už na něj místo na „bedně“ nezbylo. I díky dvěma čtvrtým místům se však Lacko udržel v čele seriálu. „Škoda, chtěl jsem přidat ještě nějaký pohár, ale bylo to hodně vyrovnané a víc se mi udělat nepodařilo. Pozitivní ale je, že jsem si udržel poměrně vysoký náskok ve vedení šampionátu,“ konstatoval Lacko, úřadující vicemistr Evropy.

Český závodník vede průběžné pořadí o 43 bodů před Maďarem Kissem, který se dostal na druhé místo díky výhrám v obou pohárových závodech na Slovakiaringu. O další čtyři body pozadu je německý obhájce titulu Hahn.