S posledním přespolním během, kterým byl první listopadovou neděli Běh kolem Doubravky, se běžkaři teplické Lokomotivy rozloučili se sezónou krosů. Po Lesním běhu lyžařů v Oseku, který se konal na tratích u oseckého autokempu, byl vyhodnocen třídílný seriál Krajského poháru žactva v přespolním běhu lyžařů.

Oseckému závodu předcházel Telnický lesní běh v Adolfově a zářijový Lyžařský překážkový kros v Novém Městě v Krušných horách, pořádaný teplickým oddílem v novém formátu přespolního běhu s překážkami. Nový typ závodu, při kterém na účastníky čekaly kromě běhu v terénu také obratnostní a silové úkoly (běh potokem, nošení břemene, hod na cíl, překonávání překážek, plazení apod.) si závodníci všech věkových kategorií i přihlížející diváci velice užili.

Po sečtení výsledků všech tří závodů byli vyhlášeni krajští přeborníci v kategoriích žactva. Mezi nejúspěšnější se podařilo zařadit i zástupcům TJ Lokomotiva Teplice; mezi předškoláky to byli vítěz Štěpán Nosek a druzí Filip Klement a Adélka Gazdová.

V kategorii minižáků zvítězil Vítek Veselý, třetí byli Matěj Čapek a Magda Jirušková. Mezi nejmladším žactvem tepličtí lyžaři měli oba vítěze: Kryštofa Háněla a Nikolu Žilinskou, druhý byl Kuba Švarc. Nejlepší mladší žákyní se stala Bára Polanská, mezi chlapci byl třetí Janík Špalek. A konečně v kategorii starších žákyň zvítězila Patricie Švehlová a třetí byla Nela Žilinská.

„Blahopřejeme všem k výborné formě. Věříme, že ji prodají i v blížící se ´olympijské´ sezóně. Na mladší a starší žactvo totiž na přelomu ledna a února 2018 čeká účast na hrách VII. Zimní olympiády dětí a mládeže v Pardubickém kraji, kam se budou naši zástupci snažit nominovat. A to nejen v běhu na lyžích, ale starší žactvo a mladší dorost i do závodů v lyžařském orientačním běhu, ve kterém jsme byli úspěšní již před čtyřmi roky na olympiádě v Kraji Vysočina, odkud naši zástupci přivezli 4 medaile. Proto již vyhlížíme první sníh a doufáme v dostatečnou sněhovou pokrývku zejména na horách, abychom mohli začátkem prosince na soustředění na Mísečkách kvalitně potrénovat,“ hlásí Yvona Rubášová z oddílu běžeckého lyžování při TJ Lokomotiva Teplice.