"Do utkání se zapojili tři hráči na obou stranách. Každý jednotlivý souboj byl složen ze dvou zápasů, každý z nich musel skončit vítězstvím jednoho z hráčů, za které obdržel jeho tým bod. Celkem se tedy rozdávalo 6 bodů. Pokud by utkání skončilo remízou 3:3, tak by byl na programu rozhodující duel," informuje mluvčí FK Teplice Martin Kovařík, který zápas sledoval společně s dalšími dvěma tisíci uživateli přes Twitch, což je kanál vysílající nejen esportové měření sil. 

Za stavu 2:2 byly rozdující dva souboje mezi sparťanem Casterem a Tepličanem Dalasem. Martin Vujtík, který se skrývá právě pod přezdívkou Dalas, měl oba zápasy dobře rozehrané, nakonec ale dvakrát prohrál. "Čekal jsem taktickou bitvu. V prvním utkání jsem třikrát vedl, ale vinou opožděné zásilky instinktu jsem neudržel koncentraci a dvakrát v závěru inkasoval. Po zpackaných penaltách jsem si dvakrát poházel ovladačem. Než jsem ho stačil najít, tak jsem druhý duel prohrával 0:2. Podařilo se mi snížit, ale vyrovnat jsem už nestihnul. Musím zapracovat na udržení koncentrace a tím pádem i příznivého skóre," zhodnotil Vujtík své počínání. 

Utkání, které Teplice prohrály se Spartou 2:4, hodnotí pozitivně další teplický hráč Matěj Mikan, který hraje pod přezdívkou Miki. "Jako tým jsme si nevedli vůbec špatně. Byly to hodně vyrovnané zápasy, většinou jen o gól. Moc bych chtěl poděkovat Teplicím a Spartě za uspořádání a propagaci tohoto esportového klání," vzkazuje muž, který žlutomodrým uhrál oba dva body. 

Esportové týmy nehrají jen pro zábavu. Nedávno zástupci čtyř celků, mezi nimiž nechyběly ani Teplice, sehráli na playstationu Entropiq charity FIFA cup, který vynesl pražské Nemocnici Na Bulovce na boj  proti koronaviru 175 987 korun. Turnaj dokonce vysílala televize Nova Sport. Během přenosu posílali své příspěvky diváci a komentátoři celé akce - Michal Jinoch, Lukáš Vácha a Jakub Podaný. Akci dále podpořili partneři, kteří se rekrutovali ze známých a prestižních firem.