NOVÝ KOUČ

Důvod nečekané změny? Filinger totiž hrubé nesportovní chování od svazu vyfasuje exemplární trest. „Já v Chrudimi nebyl, tak nevím, co se tam dělo, ale podle zápisu David vyhrožoval sudím zabitím. Čekáme, že dostane pořádný flastr, i svaz nám to tak interpretoval. Neměl jsem ani náhodou v plánu měnit kouče, ale nemůžeme být měsíc, dva, nebo tři bez trenéra, proto jsem angažoval Brazilce Bruna, který u nás před pěti lety hrál a trénoval. Byl hned k dispozici. Je mi líto, že jsem musel rozvázat spolupráci s Davidem, ale jinak to teď nešlo. Myslím, že se k nám za nějaký čas zase vrátí. Pro teď mu děkuji za odvedenou práci, z deseti utkání devět vyhrál, to je velmi dobrá vizitka,“ říká šéf teplického Svarogu Michal Žák.

Vánoční nohejbalový turnaj v Teplicích
FOTO: Srbická Kopyta ovládla Vánoční nohejbalový turnaj trojic

TŘI POSILY

Společně s ním byly na středečním tréninku, prvním v novém roce, i tři posly – André, Tato a také Rodrigo Taverna, který hrál naposledy za Litoměřice. Také on už v Teplicích působil. „Rodriga netřeba představovat, takového hráče teď do obrany potřebujeme. Má v Čechách rodinu, umí česky, strhne to tady. Museli jsme ho angažovat, protože jsme domů poslali Joaa Jaira, který pořád laboroval se zraněným kolenem,“ mne si Žák nad novou posilou ruce. Stejně tak ho těší i příchod dalších dvou cizinců. „André je top hráč, byl v Kairatu, hrál v Itálii za tamní mistrovský celek. Toto ještě v Evropě nehrál, ale je to střelec, navíc velmi technicky vybavený.“

Pod taktovou kouče Bruna se Svarog chystá na páteční prvoligový duel v Mělníku. Podle Žáka ze tří nováčků zasáhnou do hry Tato a Rodrigo. „André má nějaké drobnější zranění,“ informuje Žák. Úvodní trénink nového kouče se mu líbil. „Bruno si udělal licenci, už je zkušený. Myslím si, že bude hodně náročný, chce tréninky dvakrát denně. Umí to dobře s Brazilci, navíc rozumí i Čechům, zná zdejší prostředí. Věřím, že to s ním bude fungovat.“

V PÁTEK DO MĚLNÍKU

Dnes od 20 hodin budou hrát vedoucí Teplice v Mělníku, který je v tabulce pátý. Do města ležícím na soutoku Labe a Vltavy jedou jako velký favorit. „Musíme do zápasu jít koncentrovaně od první minuty, pak budeme mít velkou šanci na úspěch,“ dává kapitán Svarogu Jiří Baran recept na úspěch.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky Bohemians Praha 1905 a FK Teplice 18. března v Praze. Alex Král.
Defenzivní hvězda z Teplic Král jde do Slavie, z Edenu míří na Stínadla Kuchta

„Nás proti Teplicím nečeká nic lehkého. Ale věřím, že pokud do zápasu dáme vše jako proti Spartě, můžeme bodovat. Doufám, že nás diváci přijdou podpořit v co největším počtu a dotlačí nás k dalším bodům,“ vyhlíží utkání s vedoucím celkem kapitán Olympiku Jiří Vokoun.