V sedmičlenné soutěži získal z dvanácti zápasů jedenáct výher, jedinou porážku utrpěl až v 11. kole na hřišti Chrudim Rabbitohs.

PLAY OFF JEN NA JEDEN ZÁPAS

„S předstihem jsme si zajistili první místo a čekali na soupeře, protože kvůli lichému počtu účastníků soutěže, jsme poslední kolo už nehráli. Každopádně je prvenství v základní části nesmírně důležité. Protože se sezona příliš natáhla, hraje se play off jen na jeden zápas, takže máme výhodu domácího prostředí jak v semifinále, tak v případě postupu i ve finále," upozorňuje český reprezentant v dresu Krupky Jaroslav Bžoch.

Rugbyový chlebíček ochutnával dva roky i na Novém Zelandu, tedy v zemi tomuto sportu zaslíbené.

Čtyřčlenné play off začíná v sobotu 5. listopadu a Draci ve 14.00 přivítají čtvrté Orly z Havlíčkova Brodu. Ty začátkem září doma smetli v tehdy přímém souboji o první místo drtivě 58:22.

„Tenhle výsledek bychom samozřejmě brali i v sobotu. Naším cílem je získat první titul v historii klubu, schází nám jen poslední dva kroky," dodává Bžoch.

TŘIKRÁT MĚNILI PŮSOBIŠTĚ

Dragons hrají nejvyšší soutěž pátou sezonu a do play off se dostali podruhé. Již třikrát změnili působiště. „Začínali jsme v Ústí nad Labem, ale neměli jsme tam pořádně kde hrát. Pak jsme se přestěhovali do Oldřichova u Duchcova a změnili název na Dragons Teplice. Hráli jsme na tréninkovém hřišti místních fotbalistů a neměli žádné zázemí," popisuje Bžoch.

Před dvěma lety se klub dohodl s městem Krupka a získal bývalé fotbalové hřiště Sokola Unčín nedaleko nádraží Krupka-Bohosudov. Poté, co jej fotbalisté opustili, sloužilo dlouhá léta jako cvičák pro psy.

„Konečně máme své hřiště skvělé sponzory a hlavně tým hrající srdcem. Pět let se kádr učil, teď díky získání skvělého trenéra Tomáše Beránka a jeho poctivě vedeným tréninkům jsme na vrcholu," libuje si Adam Kmoníček další z hráčů Dragons.

Hřiště postupně s pomocí fanoušků vylepšují a už letos dvakrát poskytlo zázemí i české reprezentaci. Ta v Krupce porazila jak silné Norsko, tak i armádní výběr Kanady.

Klub dlouhodobě spolupracuje se špičkovým francouzským celkem Dragons Catalans, účastníkem evropské Super League. „Ty zkušenosti ze společných tréninků jsou k nezaplacení. První tři sezony jsme dokonce hráli v jejich dresech," dodává Bžoch.

Pokud Draci v sobotu opět zdolají svého východočeského soupeře, ve finále je bude čekat vítěz zápasu Slavia Hradec Králové – Chrudim Rabbitohs a to hned v sobotu 12. listopadu od 14.00.