Na dívání to příliš pěkné střetnutí nebylo. Byla v něm znát rivalita mezi oběma celky, od futsalek hráčů létaly od úvodních minut jiskry. Domácí celek ale první polovinu zvládl lépe, o poločase vedl 2:1.

Mezi 27. a 28. minutou dala Plzeň dva góly, díky nimž skóre otočila. Svarog pozici týmu, který musí dotahovat, příliš nezvládal. Když už se mu podařilo vyrovnat, téměř vzápětí znovu inkasoval. Když pak Štrajt zvýšil na rozdíl dvou gólů, vypadalo to s domácími bledě. V závěru při power play už jen snížil brankář Hůla. Poslední možnost na vyrovnání měl kapitán David Černý, hlavou ale cílil vedle.

„Těžko se mi hledá něco pozitivního. Utkání rozhodly naše chyby. Všechno z naší strany bylo špatně. Musíme spadnout nohama na zem a tvrdě pracovat, protože takhle by to dál nešlo,“ kroutil po zápase gólman Teplic Michal Hůla hlavou.

Zatímco on a jeho spoluhráči seděli rozčarovaní v kabině, fanoušci Teplic napadli autobus Západočechů.

„Vedoucí mužstva nám po zápase v šatně řekl, ať jdeme k autobusu společně, že domácí ´fanoušci´ stojí kolem něj a dělají problémy. Dokonce, že náš řidič musel zavolat policii,“ vylíčil webu iSport.cz futsalista Plzně Tomáš Vnuk. Podle něj tepličtí příznivci rozbili přední sklo autobusu. Stalo se tak při jeho výjezdu z Teplic. „Vyjížděli jsme z Teplic a najednou rána. Mysleli jsme nejdříve, že řidič něco trefil, ale říkal, že něco letělo shora. Když jsme zastavili, zjistili jsme, že je rozbité přední sklo. To, že opustí areál a jdou na most, pod kterým je jediný výjezd z Teplic a hodí pravděpodobně kámen na projíždějící autobus, to už nepochopím vůbec a je to na žalobu za obecné ohrožení. Ti ´fandové´si vůbec neuvědomují, co vše se mohlo stát. Při zápase ať si nadávají a říkají co chtějí, klidně skoro cokoliv, ale jakmile utkání skončí, měli by se chovat jako lidi,“ nechápe Vnuk.

Vedení Svarogu chování svých příznivců odsoudilo. „Odsuzujeme jakékoliv takové chování. Jsme celkově proti násilí ve sportu. Je nám líto, že se vždy najdou nějací jedinci, kteří jsou jednodušší a ničí práci a dobré jméno klubu a sportu jako takového,“ vyjádřil se za vedení Svarog FC Teplice vedoucí mužstva Tomáš Šebl. „Pevně věříme, že se podle kamerových záznamů z teplické sportovní haly podaří dopadnout viníka a podobná situace se už nebude opakovat,“ dodává.

Svarog FC Teplice – Interobal Plzeň 4:5 (2:1). Branky a nahrávky: 4. Prea (Ossorio), 15. Černý, 31. Teka (PK), 40. Hůla – 14. Rešetár (Vnuk), 27. Rešetár (Vnuk), 28. Vnuk (Künstner), 31. Vnuk (Slavík), 36. Štrajt (10 m). Rozhodčí: Milner, Lafek. ŽK: 26. Litvinov, 36. Černý – 15. Havel, 31. a 33. (ČK) Němec. Diváci: 250.
Svarog: Hůla – Teka, Claudinho, Černý, Baran, Šebek, Litvinov, Tato, Künzl, Sebiskveradze, Ossorio, Taverna, Prea.
Plzeň: Němec (Luhový) – Luhový, Rešetár, Vnuk, Slavík, Kovács, Štrajt, Havel, Holý, Künstner.