Kdekdo jí říkal, ať už se na to vykašle, že to ve svém věku nemá zapotřebí. Bojovnice Saša ale zatnula zuby. „Rozhodla jsem se, že do toho půjdu. Chybí mi ten roční výpadek, ale důležité je se sportem bavit a potkávat se s dalšími kamarády sportovci; hecovat se a užívat si atletiku. Proto jsem od začátku roku jezdila do Mostu, kde jsme vytvořili malou vrhačskou skupinu. Když je trochu stres a depka, třeba když to nejde, tak se navzájem podržíme a je to fajn." 

Jak se Adlerová předvedla v Šumperku? Na šampionátu, kde je věk pro veterány pouhým číslem, byly nejobsazenějšími disciplínami jako tradičně vrhy. „Byly to pro jedny z mých prvních závodů po dlouhé pauze. Na začátku jsem byla nervózní. Výkonem 31,56 metrů v kladivu jsem zaostala téměř dva metry od svého letošního maxima. I tak to v kategorii W60+ stačilo na zlato. V břemenu jsem sice hodila nejdál, ale po přepočtu z toho bylo za standardní výkon 13,33 metrů druhé místo," shrnula Adlerová. 

V plánu má další závody: Plzeň, Lovosice i německý Grossolbersdorf, kde bude závodit za německý klub SG Weissig. A koncem září by ráda jela do Lince na otevřené mistrovství Rakouska.