„My jsme v létě pořádali nábor dětí, chtěli jsme tu mít mládež, abychom se případně mohli ucházet o extraligu. Zájem ale nebyl takový, jak jsme si představovali; mít v Teplicích mládežnická hokejbalová družstva bylo nad naše síly. A protože bez mládeže do extraligy nemůžeme, ztratili hráči motivaci," přiznává předseda Ronda Josef Brda.

Zmiňovaná absence chuti hrát o nejvyšší příčky se projevovala hlavně na počtu hráčů, kteří byli k dispozici na jednotlivé zápasy. „Hlavně ven nás jezdilo málo, to se na výsledcích samozřejmě projevilo. Například na hřišti poslední Třemošné jsme hráli v sedmi lidech v poli. Není proto divu, že jsme na nájezdy prohráli. Paradoxní ale je, že jsme i tak do play off postoupili. Na tomto příkladu jde vidět, jakou kvalitu soutěž má," tvrdí šéf teplického klubu.

Před posledním kolem muselo Rondo doma porazit Třemošnou a čekat, jak dopadne zápas Jihlava – Mladá Boleslav, ve kterém šlo oběma celkům o mnoho. „Spekulovalo se, že si to Jihlava pohlídá, když bude znát výsledek našeho zápasu. Ale Tygři potřebovali uhrát dobrý výsledek, aby se vyhnuli baráži. Výsledek mě proto moc nepřekvapil. Zaráží mě ale to, že se všechny zápasy posledního kola nehrály ve stejný čas," diví se Brda.

Teplice slaboučkou Třemošnou porazily na svém domácím stadionu v Krupce 4:2, dva góly dával Prokš, po jedné trefě přidali Michajličenko a Bačák. „V průběhu druhé třetiny jsme vedli už 3:0. Náskok nás ale trošku uspokojil, začali jsme zbytečně vymýšlet a kombinovat. Hosté se dostali do hry, závěr jsme si ale už pohlídali a vyhráli 4:2," komentuje Brda průběh duelu, ve kterém byl jeho tým obrovským favoritem.

Ve čtvrtfinálové sérii, která se bude hrát na dva vítězné duely, se Teplice utkají s první Opavou. Úvodní zápas se bude hrát už v sobotu v Krupce (16.30), o týden později je v plánu odveta ve Slezsku. Případný rozhodující duel by se hrál opět v Opavě.

„Opava je pro nás hratelná. Záležet bude na tom, v jaké sestavě se sejdeme. Přiznávám, že zase je to spojené s tou motivací, bez možnosti postupu je play-off takové zvláštní…" říká na rovinu Brda k šancím svého týmu na postup do další části play off.