I přes svůj věk je Michal v teplickém klubu jedničkou. V divizi je v žebříčku na desátém místě, úspěšnost vyhraných zápasů má 68%, což je na takto mladý věk opravdu obdivuhodné. „Stále šplhá výše a výše. V dorostu se pere o první místo v kraji a má ambice už počtvrté reprezentovat svůj oddíl na republikovém šampionátu," říká o svém svěřenci Karel Freimann, předseda a trenér SKST Teplice.

„Co mi nedal Bůh, dal mi trenér," chválí Mít spolupráci s koučem Freimannem. Jejich setkání v roce 2013 odstartovalo Mítův výkonnostní skok.

Michal začal se stolním tenisem v roce 2011. Už na jaře s tatínkem rozložili v dětském pokoji stůl a pomalu poznával kouzlo hry s nízkou síťkou. Poté se přihlásil do trnovanského klubu TJ Sokol, první údery ho naučil Aleš Kadlec.

Příští rok se Michal přestěhoval do Krupky, což znamenalo rovněž přestup do TJ Krupka, oddílu, který platí za jeden z nejlepších na Teplicku. Začátky pode vedením trenéra Milana Klaila prý nebyly jednoduché, ale díky své zarputilosti se Mít začal prosazovat.

Největšího progresu ale talentovaný sportovec dosahoval po přesunu do teplické herny Na Stínadlech, která je domovem SKST Teplice. Zvítězil na turnaji mladších žáků a také se dostal na Olympiádu dětí a mládeže. Pod vedením Karla Freimanna Mít vyhrál v sezoně 2013/2014 Regionální přebor 2. třídy v soutěži dospělých. Produktivní rok 2014 zakončil účastí republikovém šampionátu, kde se umístil v horní polovině. Ovládl Krajské přebory, v soutěži Regionální přebor 1. třídy dospělých měl úspěšnost 76%!
Michal prokázal svou vytrvalost a šikovnost i v dalším ročníku. Vyhrál Regionální přebory 1. třídy dospělých a znovu se stal přeborníkem kraje (v kategorii starších žáků). V teplickém klubu byl zapsán na soupisku týmu, který válčil v KP2, což opět znamenalo výzvu v soutěži dospělých.
Opět se probojoval na Mistrovství České republiky a v již silnější kategorii znovu patřil k lepší polovině. Obdivuhodné!

Zlomovou byla sezona 2015/2016. Mít zvítězil v krajském žebříčku dospělých v KP2 a pro ročník 2016/2017 si vybojoval stálé místo v divizní soutěži dospělých. Znovu se stal přeborníkem kraje v kategorii „starší žák" a přebory vyhrál i za tým starších žáku. V obou kategoriích získal první místo, když porazil svého největšího soupeře – Filipa Karbulu ze Žatce.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Michal Mít obdivuje legendárního Petra Korbela. Nezůstalo pouze u obdivu, minulé léto si totiž teplický sportovec zatrénoval nejen se svým vzorem, ale i s Tomášem Demkem, vynikajícím trenérem, nebo s Richardem Korbelem a Martinou Korbelovou, kteří jsou v rodině Korbelových rovněž vynikajícími závodníky.
Ani pro letošní sezonu nemá Mít nízké cíle. „Plánů mám hodně, ale kdo si nedává vysoké cíle, nemá důvod se lepšit. Trénoval jsem celé prázdniny, musí to být vidět!" tvrdí hoch, o kterém v budoucnu rozhodně ještě uslyšíme.