Junior Boiev získal v kumite bronz, Slobadianiuková byla osmá. „Musím říci, že oba dva do našeho kolektivu skvěle zapadli a ihned se zapojili do tréninkových jednotek. Po čtrnáctidenním tréninku jsem jim oznámil, že je přihlásím na Národní pohár do Prahy, tak byli trošku překvapení, ale proč to odkládat, když doma také závodili,” přibližuje okolnosti startu ukrajinských sportovců hlavní trenér Roman Masopust.

Anastasiia Slobadianiuková a Volodymyr Boiev s ukrajinskou vlajkouAnastasiia Slobadianiuková a Volodymyr Boiev s ukrajinskou vlajkouZdroj: se svolením SKM Bílina

V silné konkurenci podali dobré výkony i další bílinští karatisté. „Kata team byl druhý, mezi jednotlivci získal David Smolák 7. místo, Adam Pěch 11. místo. V kumite jednotlivců byl Adam Pěch jedenáctý. Byl jsem spokojený. Třešničkou na dortu bylo pak to, že naši závodníci hostovali za oddíl Karlovy Vary v lize družstev, kde si počínali suprově a vybojovali druhé místo,” referuje Masopust.

V Praze byli v akci také dorostenci. Nejlépe si vedl z Bílinských David Tran, který byl v kata i kumite šestý. Kata team skončil druhý.