„To utkání jsme si prohráli vlastní nekoncentrovaností v jeho úvodu,“ ví moc dobře teplický Jiří Baran.

Na špatné soustředění si stěžoval o kouč Chrudimi Felipe Conde. Jeho tým totiž patrně při vědomí rychle nabytého dvoubrankového náskoku polevil a Claudinho tečí mezi nohy gólmana Litviněnka vrátil hosty do hry. „Soupeř se ale zlepšil,“ uznal Conde.

Domácí i tak ale měli více ze hry, na svém kontu měli i více šancí. Proti nim ale stála nejen jejich nepřesnost, ale hlavně vynikající brankář Teplic Jeronimo. Ten se určitě do hlediště nedíval, v brankovišti měl totiž provoz jako je na poště okolo Vánoc. Největší šanci pak těsně v závěru úvodní půle spálil Koudelka.

Krampus show v Duchcově
OBRAZEM: Krampusáci pouštěli hrůzu v Duchcově. V davu hledali zlobivé děti

Po obrátce napálil spojnici domácí branky Jairo, po faulu Felipeho pak stejný hráč zahodil penaltu, když trestuhodně netrefil „zařízení“. Místo teplického vyrovnání přišly další šance Chrudimi, Jeronimo ale odolával. Když se ale proti němu postavil k exekuci desetimetrového kopu po šestém akumulovaném faulu Teplic Everton, byl překonaný.

To do konce zápasu chybělo deset minut. Hosté sáhli k power play, ten večer ne poprvé, kýžený kontaktní gól ale nedali, Východočeši si dvoubrankový náskok zodpovědným výkonem pohlídali.

„Až na úvod bylo utkání vyrovnané,“ odnesl si Baran z magnetu kola poznatek o síle obou soupeřů. Šéf Svarogu Michal Žák si ale myslí, že „Chrudim byla herně lepší“. S první polovinou základní části ale může být spokojený, sérii devíti vyhraných zápasů před sezonou nikdo nečekal.

FK ERA-PACK Chrudim – Svarog FC Teplice 3:1 (2:1).
Branky a nahrávky: 2. Slováček, 2. Max (Slováček), 31. Everton (10metrový kop) – 6. Claudinho (Nene).
Chrudim: Litviněnko – Éverton, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Bagatini, Balog, Slováček, Felipe.
Teplice: Jeronimo – Baran, Novotný, Claudinho, Daniel, Šebek, Kasal, Vobořil, Nene, Hůla, Teka, Joao Jairo.