Pro velký zájem musela ředitelka akce Petra Fiklíková rozšířit seznam hlavního běhu na 200 účastníků. Medaile jsou připraveny, start i cíl je před restaurací U Becků.

Začíná se v 10:00 závodem psovodů. Čtyřnozí krasavci s doprovodem běží stejnou trať 7000 m, ale z bezpečnostních důvodů mají hodinový náskok.

Potom dostanou šanci ti nejmladší a je jich tam vždycky dost. Rodinný běh startuje v 10:45 a měří přesně jeden kilometr. Tradičně se zapojují i kočárkáři.

Den rodiny oslavila Arkadie u Dubického kostelíku.
Den rodiny oslavila Arkadie u Dubického kostelíku

Hlavní závod (7000 m) a doplňkový závod (2500 m) startuje společně přesně v 11:00. Čipovou časomíru zajišťují odborníci z Prima běhů, výsledky jsou k dispozici do několika minut. Ještě nikdy se vedle sebe nepostavila nejsilnější běžecká elita, každý má vlastní plán, ale určitě to bude moc zajímavé.

Zuzka Rusínová má formu a malému Vojtíškovi chce do sbírky přidat zlatou medaili. Pokud dorazí Kantová, Ježková, Sobecká, Vajrychová bude to boj o každý metr. Mezi muži vládne Petr Zuda ze Všebořic, ale pořadím může zamíchat zkušený Procházka z Děčína, mladý Pinc, Vlček, triatlonista Cmunt, Vojtěchovký z Teplic, nebo nestárnoucí Roubíček.

Zázemí a domácí gulášovou polévku nabízí restaurace U Becků, hlídané parkování je samozřejmostí, dokumentaristé se těší na atraktivní záběry.

Hodně lidí po závodech zůstává u kostelíka sv. Barbory, kde je krásný výhled, někdo se vydá k rozhledně nad novou dálnicí, nebo odbočí na Doerellovu vyhlídku. Malá Dubická má své kouzlo, tak neseďte doma u televize a udělejte si výlet do barevných kopců.

Fotoreport z oslavy 40 let od založení ZŠ Mírová.
FOTO: Slavili jste kulaté narozeniny ZŠ Mírová? Najděte se na našich fotkách!