Louce Košťany, suverénnímu vítězi základní části, se postaví céčko Balticflory Teplice, kterému se přezdívá „vlčata". Dokáží jí v semifinále zastavit, nebo alespoň přibrzdit? Favoritem je rozhodně Louka. Druhou semifinálovou dvojici tvoří celky Mizerové Krupka a Inter Démon Teplice. Předpokládá se, že tato série bude vyrovnanější. Potvrdí se papírové předpoklady, nebo bude nakonec vše úplně jinak?

Louka Košťany v základní části vyhrála 17 duelů z 18. Pouze jednou remizovala, a to právě s Balticflorou Teplice C! V říjnu minulého roku se skončil vzájemný zápas, který se hrál v hale na Stínadlech, nerozhodně 6:6.

Aktuálně je Louka neporažena už 20 mistrovských zápasů! Sérii začala loni 5. března v Krajské lize Ústeckého kraje v sálovém fotbalu-futsalu utkáním s Tenisem Proboštov (5:3). Z těchto 20 zápasů mají Košťany impozantní skóre 210:60! Tato bilance je nejen klubovým rekordem Louky (doposud platil rekord 19 výher bez porážky z let 2003-2004), ale i rekordem Okresního přeboru Teplicka.

Nejlepšími střelci Louky jsou Denis Egr (45 branek) a Vojtěch Kopta (38 branek). Co si Kopta myslí o základní části okresního přeboru a jak podle něj dopadne semifinálová série s Balticflorou C? „Očekával jsem, že soutěž bude více vyrovnaná. Semifinále bude podle mě zajímavé, hrát se bude ve vysokém nasazení. Balticflora možná může být trošku ve výhodě, protože bude rozehraná ze čtvrtfinále," říká opora Louky.

Zaměřme se také na sérii, ve kterém se poperou Mizerové s Inter Démony. Slovo má Dimi Kovalčuk, lídr Mizerů, mírného favorita série: „Pro nás jsou Démoni nejlepší možný soupeř. Dobře je známe. Nic jiného než postup nepřichází v úvahu!"

Oba úvodní semifinálové zápasy se budou hrát v neděli v Krupce. Nejprve se utká Louka Košťany s Balticflorou Teplice C. Výkop je naplánován na 19. hodinu. Ve 20 hodin vypukne střetnutí Mizerové Krupka Inter Démon Teplice.