„Začněme společně posilovat zdatnost a odolnost organismu pod vedením odborníků ze sportovního prostředí. Nabízíme 150 dní bezplatných sportovních aktivit pro děti i dospělé ve většině sportovních klubů v Ústeckém kraji,“ říká předseda krajské organizace České unie sportu Zdeněk Kubec.

„Připravili jsme nabídku pohybových aktivit ve 43 nejoblíbenějších sportech v kraji v režimu C-19, od atletiky po zápas. Každý sport má svého ambasadora, trenéra, úspěšného sportovce, který je připraven komunikovat,“ přibližuje Kubec.

Mezi ambasadory jsou například bývalý basketbalový reprezentant Jakub Houška nebo někdejší ligový fotbalista Petr Fousek. V široké škále sportů jsou i šachy nebo saně.

Projekt „Trenéři a pedagogové proti C-19“ nabízí kromě 150 dní bezplatného sportování pro veřejnost i zajištění odborného pohybového programu pro děti postavené mimo školní docházku nebo odborné videoprojekce. Dále odbornou pomoc při výběru nejvhodnějšího sportu a nasměrování "nového sportovce" do vybraného sportovního klubu v okolí bydliště.

„Děti získají smysluplnou náplň volného času pod dohledem odborníků a rodiče dají svým dětem příklad, že sportovat je normální,“ podotýká Kubec.

Projekt vznikl z iniciativy sportovního prostředí Ústeckého kraje a pedagogů zastoupených Michalem Ševcovicem, ředitelem ústecké základní školy Stříbrnická a náměstka primátora města Ústí pro školství, a poběží až do 5 září. Zájemci mohou psát na e-mailovou adresu sportemprotiviru@seznam.cz.