VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Chystá se 10. ročník soutěže o nejlepší dobroty v kraji

Ústecký kraj - Výrobky a výpěstky budou opět soutěžit v několika katagoriích. Mají zvětšit chuť lidí na kvalitní regionální potraviny.

12.3.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/archiv

Okresní agrární komora Most vyhlásila další ročník soutěže Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje - Kraje Přemysla Oráče. Soutěž je určena všem regionálním výrobcům potravin, zpracovatelům a zemědělcům Ústeckého kraje.

„Cílem je stejně, jako v minulých letech, podpořit poptávku po kvalitních českých regionálních potravinách, přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ," řekla Ludmila Holadová, ředitelka Okresní agrární komory Most s tím, že se jedná o jubilejní 10. ročník.

Podle Holadové může každý výrobce do soutěže přihlásit neomezený počet svých výrobků. Agrární komora přijímá přihlášky do soutěže do 18. dubna.

Nejlepší salám? Z Mostu

Michal Ježek, majitel Uzenářství Ježek z Mostu, převzal ocenění za Krušnohorský salám.Mezi oceněnými v loňském ročníku byl i Michal Ježek, majitel uzenářství z Mostu, který získal ocenění za nejlepší masný výrobek, tepelně opracovaný. Tím byl Krušnohorský salám. „Jsem za to rád. Pro mě ocenění především znamená, že se salám více prodává a v neposlední řadě je více práce," prozradil výrobce uzenin.

Loni se o získání krajské značky ucházelo 254 výrobků od 56 výrobců, což bylo nejvíce z celé ČR. Mezi oceněnými výrobky byly kromě Krušnohorského salámu také Šebestiánské šrůtky, farmářské žervé, které je produktem I.H. Farm Louny, nebo Špaldový řez z Pekařství Oertelt z Mostu.

Psali jsme také: Na Mostecku dělá nejlepší tlačenku Miroslav Mandinec!

Stejně jako v minulosti si vítězové v jednotlivých kategoriích převezmou ocenění při zahájení výstavy Zahrada Čech v Litoměřicích. Letos to bude v pátek 15. září. 

Oceněné výrobky v roce 2016:

Salámy, šunky apod.:
Krušnohorský salám - výrobce Uzenářství Ježek

Párky, špekáčky, atd.:
Šebestiánské šrůtky - výrobce Hajšo Hora Sv. Šebestiána

Sladké pečivo:
Špaldový řez - výrobce Pekařská Oertelt Most

Sýry, včetně tvarohu:
Bio tvrdý ovčí sýr (mimořádné ocenění) - výrobce I. H. Farm Louny

Mléčné výrobky (ostatní):
Farmářské žervé - výrobce I. H. Farm Louny

Ovoce a zelenina v čerstvém stavu:
Kolekce cibule - výrobce Michal Ryšavý Račetice

Autor: Edvard D. Beneš

12.3.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Oblíbený litoměřický loutkoherec Sváťa Horváth.
12

Loutkoherec Sváťa: Na dospělé mluvím jako na děti

Půjčky. Ilustrační foto.
14

Češi a půjčky? Čím lépe se máme, tím více si půjčujeme

DENÍK NÁM FANDÍ: Představíme dorosty FK Teplice

Teplicko - Nenechte si ujít pondělní tištěné vydání Teplického deníku! Ve druhém dílu projektu Deník nám fandí vám představíme dva dorostenecké týmy FK Teplice, devatenáctku a osmnáctku.

Čechy se Saskem spojí pivní stezka. Nabídne výlety za poznáním a ochutnáním

Ústecký kraj - Turisté budou moct cestovat a ochutnávat pivní speciály. Zapojila se celá řada pivovarů na obou stranách hranice včetně teplického Monopolu.

Psycholog Josef Kovářík: Za výhrůžkami na internetu stojí strach z migrantů

Teplice, Ústecký kraj /ROZHOVOR/ - Deník v seriálu fotografií letošních prvňáčků představil snímek první třídy základní školy v teplických Proseticích. Mezi žáky jsou hlavně děti cizinců. Na školu se snesla sprcha nadávek i výhrůžek.

Dětské oběti nehod. Pětina nebyla připoutána

Severní Čechy /INFOGRAFIKA/ - Zbytečná tragédie, na jejímž začátku je chyba dospělých, kteří řádně nepřipoutají dítě. Tak lze přeložit smutné číslo z policejních statistik. Pětina všech dětských obětí dopravních nehod v posledních letech nebyla řádně připoutána.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT