Porcelánka se představuje v rámci expozice Ústeckého kraje a nabídne například ukázku malby kobaltem na porcelán. „Malířka bude před zraky návštěvníků malovat cibulový vzor, který se v Dubí vyrábí už 153 let. Drážďanské vystoupení startuje letošní jarní šňůru výstav, na nichž budeme dubský a duchcovský porcelán prezentovat,“ uvedl generální ředitel Českého porcelánu Vladimír Feix.

I město Teplice se má čím pochlubit a chce přilákat do lázeňského města více turistů. „Z důvodu účasti našich pracovníků na veletrhu cestovního ruchu je v pátek Turistické informační centrum na Benešově náměstí v Teplicích uzavřené. V dalších dnech pak už budou pracovníci centra opět k dispozici návštěvníkům města i místním,“ informovala vedoucí infocentra Zita Sotorníková.

Ilustrační foto
Škola v Krupce pomůže porcelánkám vychovat tolik potřebné odborníky

Už 9. února začíná designový veletrh Ambiente 2018, prestižní mezinárodní výstava ve Frankfurtu nad Mohanem, kam směřují firmy z celého světa. Ani letos tu mezi špičkou vystavovatelů nebudou chybět výrobci dubského a duchcovského porcelánu.

Pro tuto příležitost si podnik připravil širokou škálu porcelánových výrobků. Pro zájemce o tradiční cibulákové zboží jsou to novinky v podobě misek, nebude chybět hotelový porcelán či moderní souprava s cibulovým dekorem Eco nebo Blue. Nedílnou součástí expozice je přehled všech 102 typů tvarů snídaňových hrnků, které společnost vyrábí v různých variantách.

Svou světovou premiéru tu bude mít Zlatá Opera, tedy soubor Opera v novém provedení, o něž se postarali v manufaktuře Royal Dux v Duchcově. „Jedná se o dekoraci titanovým zlatem,“ upřesnil ředitel duchcovského závodu Radislav Feix.

Porcelánové nočníky z Dubí vynesly pro nedonošená miminka přes 360 tisíc.
Porcelánové nočníky z Dubí vynesly pro nedonošená miminka přes 360 tisíc

Aby byl výčet výstavních akcí začátku roku úplný, dodejme, že už 5. března nebude chybět Český porcelán ani v Londýně. Účastní se tu veletrhu Hotelympia, který má stoletou tradici. Výstava představí trendy napříč celým odvětvím hospitality & catering.

Libuše Maxová