Jak hrozen pohnul Zemí. Vyzkoušejte jeho chuť v koláči 22.11.2021 Tímto titulkem jsem si dovolila upravit výrok řeckého učence Archiméda. Faktem ale je, že hroznové víno a nápoj z něj vyráběný určitě pohnuly naší…
21.11.2021 15 Houby mají léčivou moc i skrytá rizika Blahodárné účinky hub na lidský organismus znali lidé už před mnoha tisíci lety. Postupně se…
17.11.2021 9 Rajčata jsou zdravá, ale... Na co si dát pozor? Je to bezkonkurenčně nejoblíbenější zelenina a její spotřeba u nás stále roste. Najdeme ji totiž…
16.11.2021 8 Jsou těstoviny zdravé, nebo nejsou? Rozhoduje kvalita, množství i příprava Máme je rádi asi všichni. Jsou vždy při ruce, jejich příprava je rychlá a snadná, stačí k nim…
15.11.2021 7 Vyzkoušejte klíčky. Zdravá bomba pomůže zdraví i psychice Že nejlépe chutná rajče čerstvě utržené z keříku nebo mrkev právě vytažená ze záhonku, víme…
14.11.2021 7 Špatná úprava znehodnotí i zdravé jídlo. Na co si dát v kuchyni pozor? Vrchovatě zeleniny, hodně ovoce, kvalitní bílkoviny z živočišných i rostlinných zdrojů, nějaké…
12.11.2021 7 Svým klientům doporučuji dvě až tři vejce denně, říká výživová poradkyně „Starší lidé ocení vejce mimo jiné proto, že obsahují velké množství lecitinu, který podporuje…
10.11.2021 8 Emoční přejídání je nutné řešit. Zbavte se závislosti na jídle Jídlo je pro nás přirozený prostředek, jak si dělat dobře. Má nás utěšit, odměnit, nasytit. Dodat…
9.11.2021 11 Kdo jablko denně sní, k tomu doktor nechodí Jsou zdánlivě obyčejná. Vždyť jsou taky nejrozšířenějším ovocným druhem v našich končinách.…
8.11.2021 7 Sladidlo, kosmetika i vyprošťovák. Banán je přírodní antidepresivum plné energie Banán je výjimečný už jen svým tvarem a barvou. Velká výhoda je jeho „balení“ – nemusíme ho doma…
7.11.2021 3 Jaká semena či nádoby použít při nakličování? Vyhněte se chybám Nakličování je vcelku jednoduché a nenáročné, i tak se při něm můžeme dopustit zbytečných chyb.…
6.11.2021 6 Nemyslí vám to jako dřív? Zkuste pozměnit jídelníček Když si nejsme schopni nic zapamatovat, na nic se soustředit, nic vymyslet, můžeme propadnout…
4.11.2021 Petr Skála: On-line farmářský trh může posílit sousedské vztahy Všichni, co něco pěstují, to dobře znají: někdy se prostě urodí tolik, že vše nemůžete sami…
3.11.2021 6 Čerstvý chléb. Pomocník, nebo nepřítel? Na jednu stranu stále neutichá vlna bezlepkového šílenství, na druhou roste počet těch, kteří…
2.11.2021 6 Rady odbornice: Nevařte zeleninu dlouho a nepřeplňujte mrazák Správné skladování a zpracování zeleniny či ovoce je tak trochu alchymie. Jak třeba takové…
1.11.2021 6 Je čerstvé opravdu vždy i nejlepší? Máme zažité, že čerstvá zelenina a ovoce jsou nejzdravější. Že je nejvhodnější všechno jíst v…