Podle svědků v ulici U Pivovaru, kousek od „myší díry“, což je propojka mezi Nákladní a Hrázní ulicí, stálo auto už několik dnů. Na Nový rok po obědě ho někdo nejspíše zapálil. Šetří to policie.

Redakce Deníku získala fotografie ze zásahu hasičů od Jirky Pelce. Příčinu požáru auta bude policie vyšetřovat společně s vyšetřovateli hasičů.

Vloni tu zapalovala žhářka

Jedno takové auto tu shořelo už před rokem. Tehdy se na tom podílela duševně nemocná dvaačtyřicetiletá žena. Kromě auta zapálila i šest kontejnerů. Když se vracela v noci přes tuto lokalitu domů, napadlo ji, že by se mohla pobavit.

Vzala benzín a polila jím auto v ulici U Pivovaru. Pak ho zapálila a utekla. Oheň kromě auta poškodil také fasádu a okno přilehlé budovy.

O dvě hodiny později vyhnala hasiče do ulic podruhé, když o kousek dál od auta podpálila odpad v šesti plastových kontejnerech. „Celková škoda, kterou způsobila, byla zatím vyčíslena na téměř 67 tisíc korun. Obviněna byla z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví,“ informoval tehdy Daniel Vítek z teplické policie. 

Podle informací Deníku žena benzín našla právě v inkriminovaném autě. Uviděla kanystr a měla záblesk v očích. Z nedalekých popelnic vytahala papír a hadry, které zapálené hodila do otevřeného auta. Zbytek benzínu pak využila k podpálení kontejnerů. 

Žhářka o víkendu v Teplicích zapálila auto a šest kontejnerů.
FOTO: Chtěla se pobavit, tak zapálila auto a kontejnery. Už je za mříží