Jak vnímáte současnou situaci a to, co se na Ukrajině děje?
Je to strašné. Tohle nikdo nečekal ani v nejhorším snu. Moc si přeju, aby konečně zase bylo líp. Upřímně fakt jo, protože se nám bude všem opět lépe dýchat a uleví se nám. Řada lidí je z nastalé situace ve stresu, nikdo neví, co bude, snažíme se pomáhat… Přála bych si, abychom zase mohli volně žít, v klidu si odjet kamkoli a normálně fungovat.

S návrhářkou Martinou Pipkovou Loudovou jste nafotila novou kolekci, která mimo jiné Ukrajinu podporuje. Jak spolupráce vznikla?
S Martinou se známe už dlouho. Skoro bych řekla od jejích začátků, i když předtím možná už něco dělala. Ale v podstatě to vzniklo tak, že já mám ve Strakonicích tetu a ona jí dovážela zboží. Bavily se, že by potřebovala na stránky nějakou tvář a moje teta jí řekla: „A nechceš tu naši Gábi?“ (smích) Tak jsme se seznámily a moc jsme si sedly. Můžu říct, že dnes už jsme přítelkyně. Martina teď vytvořila šest pracovních míst pro lidi z Ukrajiny a zajistila jim tady dočasné ubytování, což je skvělé.

Daniela Šinkorová na castingu Muže roku 2020
Daniela Šinkorová padesátku neřeší a stále si pamatuje osudový okamžik kariéry

Vás teď v médiích moc vidět nebylo. Stáhla jste se úmyslně, nebo to byl přirozený vývoj?
Chtěla jsem. Odehrály se některé věci, které jsem veřejně řešit nechtěla… Abych to uvedla na pravou míru, modeling a focení jako takové mě baví, ale se showbyznysem a všemi věcmi okolo moc nesouzním, není mi to úplně vlastní. Odmlčela jsem se tedy z různých společenských akcí, ale co se týče focení a přehlídek pro známé, které mám ráda, ty dělám pořád. Společenské akce mi obecně nechybějí, i když teď bych si na nějakou klidně ráda zašla, po té době, kterou máme, doufám, za sebou. Nějaký ventil bych potřebovala, abych nebyla pořád jen s dětmi doma.