Sportovec regionu, tak zní nový název ankety, která je pořádaná už několik desetiletí. Pořádá ji Deník ve spolupráci s Českou unií sportu, městem Teplice a Ústeckým krajem.

Moderátorského mikrofonu se úderem sedmé večerní chopil známý komentátor České televize Petr Vichnar, který byl na 14 olympiádách. Celému podniku dal svým civilním, ale nesmírně osobitým vystupováním dostatečný lesk a serióznost zároveň.

Už potřetí v řadě „ostrouhal“ největší městský gigant – FK Teplice. Naposledy brali žlutomodří zlato v nejprestižnější kategorii za rok 2016, kdy triumfoval Admir Ljevaković. V roce 2017 byl nejlepší freediver David Vencl, o rok později pak atlet Hakim Saleh. Ten ale v průběhu roku 2019 přestoupil do pražské Dukly a přestože měl úspěšnou sezonu, nenaplnil pravidla soutěže, která říkají, že nominovaní můžou být jen ti sportovci, kteří reprezentují kluby z daného okresu.

Šéf krajské organizace České unie sportu v Ústeckém kraji Zdeněk Kubec.
Šéf krajského sportu Kubec neskrývá skepsi: Podpora od státu je žalostná

Trůn pro krále byl tedy volný. Usedla na něj ale královna – královna Věrka! Pro své okolí je totiž Zemanová Věrka, jinak jí snad ani neřeknou. Za sebou má báječný rok, úspěchy získávala mezi juniorkami i mezi ženami. Úspěšná není jen od Aše po Ostravu, ale i daleko za hranicemi našeho státu. Před deseti lety prohlásila v rozhovoru Deníku, že by chtěla být jako Krpálek. Nutno podotknout, že má k tomu slušně našlápnuto!

Na druhém místě skončil Vladislav Tuláček, který dominuje ve sportovní disciplíně zvané skotské hry. Také on poráží své souputníky široko daleko, dokonce v kolébce skotských her – ve Skotsku. Třetí Jana Ziegelheimová je dlouhodobě úspěšnou vyznavačkou kendó, netradičního sportu, který má zvuk hlavně v Asii. V roce 2019 se podesáté stala mistryní republiky!

Sportovec regionu 2019
NOMINACE: Vyberte Sportovce regionu Teplicko za rok 2019

Fotbalisté Teplic získali vavříny v ostatních kategoriích. Trenérem roku se stal Stanislav Hejkal, žlutomodrá šestnáctka byla mládežnickým kolektivem roku.

V kategorii dospělí – kolektivy se před borce ze Stínadel dostali jejich futsaloví sousedi. Radost Svarogu z nečekaného zisku prvenství byla v teplickém divadle opravdu velká.

V doprovodném programu vystoupili šermíři, judisté či taneční skupina z DDM.

Sportovec regionu - výsledky 

Dospělí – jednotlivci:
1. Věra Zemanová (judo)
2. Vladislav Tuláček (skotské hry)
3. Jana Ziegelheimová (kendó)
4. Jan Anger  (vzpírání)
5. Tomáš Sobecký  (zápas)
6. David Vencl  (freediving/otužování) 
7. Tomáš Grigar  (fotbal)
8. Kateřina Šilerová  (atletika)
9. Michal Hůla  (futsal)
10. Jakub Mareš (fotbal)

Dospělí – kolektivy:
1. Svarog FC Teplice  (futsal)
2. FK Teplice  (fotbal)
3. 1. SQ Teplice  (squash)

Mládež – jednotlivci:
1. Jiří Černý (skoky na lyžích)
2. Gabriela Aigermanová (sportovní šerm)
3. Tereza Ajdini  (stolní tenis)

Mládež – jednotlivci:
1. FK Teplice U16 (fotbal)
2. AK Bílina  (atletika)
3. TJ Lokomotiva Teplice (běžecké lyžování)

Handicap:
1. Martina Šimonová (atletika)

Veterán:
1. Rudolf Vorlíček (atletika, kros)

Trenér roku:
1. Stanislav Hejkal  (fotbal)

Hvězda čtenářů Deníku:
1. Vladislav Tuláček (skotské hry)

Cena Fair Play:
Václav Proft  (trenér, vzpírání)