Štoly v Mikulově fungují i přes svátky. K vidění jsou zlaté cihly
Kdy: Denně
Kde: Mikulov v Krušných horách
Za kolik: Od 150 korun
Ve štole neprší a ani nesněží. Štola Lehnschafter v Mikulově se může pochlubit kromě exkurze do těžby stříbrné rudy i pohledem na živé houby. Polymetalické stříbronosné rudy se v mikulovském rudném revíru těžily od 15. do 19. století, největší rozmach těžby byl historiky datován do 18. století. První novodobí nadšenci důl objevili v roce 1987 a začali s jeho odkrýváním. Důl má celkem 12 pater, je 280 metrů hluboký a délka všech chodeb je 13 km. Chodby byly zasypané, bylo potřeba odklidit desítky tun materiálu. Štola Lehnschafter v Mikulově funguje od úterý do pátku (pro objednané) a o víkendech pro všechny. Vstupné stojí 150-225 korun. „Máme otevřeno i přes vánoční svátky. Na Silvestra budeme mít též otevřeno, na Nový rok ne. V dole je teplota kolem 10 stupňů, tak se nezapomeňte vhodně obléknout,“ řekl Pavel Chaloupka z Krušnohorské důlní s.r.o. Navštívit v Mikulově můžete i štolu Liebefrauen, kterou lze do dnešní češtiny přeložit jako štola Milá paní. Ta pro veřejnost funguje od léta. „Velkým lákadlem je pro návštěvníky možnost vyrazit si minci a na vlastní oči vidět hromadu zlatých cihel, které jen tak mimochodem přilákaly i známého hledače pokladů Josefa Mužíka, který si naši expozici nemohl vynachválit,“ dodal Chaloupka. Vstup do štoly Milá paní je lepší si předem rezervovat na www.stola-mikulov.cz.

Káva, noviny a cukrovinky. Výstava Příběh jednoho pekařství vám bude vonět
Kdy: Denně
Kde: Regionální muzeum Teplice
Za kolik: 70 korun
 V Jízdárně teplického zámku je k vidění výstava o pekařství rodiny Kaschikových a později Houšteckých s názvem Příběh jednoho pekařství. Z vybavení tohoto malého prvorepublikového podniku, který sídlil v ulici U Kamenných lázní v Teplicích, se dochovaly stovky předmětů, které si na výstavě můžete prohlédnout. Pekařství sloužilo především k prodeji chleba, pečiva a cukrárenských výrobků. Vstup na výstavu v Jízdárně teplického zámku je hlavním vchodem. Otevřeno je úterý až pátek od 12 až 17 hodin a o víkendu od 10 do 12 a pak od 13 do 17 hodin. Na Štědrý den má muzeum zavřeno, v neděli 25. 12. funguje 13 - 17 hodin a v pondělí 26. 12. od 10 do 12 a od 13 do 17 hodin. Mezi svátky je otevřeno muzeu v běžné otevírací době, v sobotu 31. 12. od 10 do 12 a od 13 do 17 hodin a v neděli 1. 1. 2023 od 13 do 17 hodin. Lístek vás vyjde na 70 korun.

V Duchcově můžete oslavit Vánoce s Divadlem „M“
Kdy: Sobota 24. prosince od 22 hodin
Kde: Duchcov
V Duchcově můžete oslavit Vánoce s Divadlem „M“. Představení Pohoda Vánoc v kostele Nanebevzetí Panny Marie na náměstí Republiky se uskuteční v sobotu 24. prosince od 22 hodin. Vstupné je zdarma.

Modlany lákají do vyzdobeného kostela na Půlnoční mši
Kdy: Sobota 24. prosince
Kde: Modlany
Modlany lákají na Půlnoční mši svatou v bohatě vyzdobeném kostele sv. Apolináře s betlémem. Start mše je na Štědrý den o půlnoci ze soboty 24. prosince na neděli 25. prosince. O druhý svátek vánoční si můžete na tom samém místě užít Českou mši vánoční v podání Brixiho komorního sboru. Vstupné na obě akce je dobrovolné.

Štědrovečerní bohoslužba se v Dubí uskuteční v kostele
Kdy: Sobota 24. prosince od 21 hodin
Kde Dubí
Město Dubí a Římskokatolická farnost zvou na Štědrovečerní bohoslužbu. Ta se uskuteční v dubském kostele Panny Marie v sobotu 24. prosince od 21 hodin. Vstupné je zdarma. Dubský kostel Neposkvrněného početí Panny Marie je sakrální stavba navržená architektem profesorem Pietrem Bigagliem vystavěná podle benátského kostela Santa Madonna dell'Orto. Kostel je vybudován z červeného a bílého mramoru.

Vánoční pobožnost v Hrobu
Kdy: Sobota 24. prosince od 15 hodin
Kde: Hrob
Za kolik: Zdarma
Církev československá husitská pořádá v Hrobu v sobotu 24. prosince od 15.00 akci s názvem Vánoční pobožnost. Sloužit ji bude Theodor B. Bláha. Pobožnost se uskuteční před kostelem Církve československé husitské.

Pěšky na Doubravku, načerpat čerstvý vzduch
Kdy: Kdykoliv
Kde: Teplice
Za kolik: Zdarma
Pokud chcete načerpat čerstvý vzduch, tak si můžete vyšlápnout na teplickou Doubravku. Sice v tomto zimním počasí nebude asi vidět z vrcholu do širokého okolí, ale i tak stojí výšlap po příjezdové silnici za to.


Ice aréna u Olympie baví malé i velké. Bruslit se bude i o svátky
Kdy: Denně
Kde: OC Olympia Teplice
Za kolik: 60 korun
Kdo má rád zimní zábavu v podobě bruslení, tak může zavítat do Ice aréna u OC Olympia Teplice. Ledová plocha tam funguje denně od 8.30 do 20 hodin, v provozu bude kluziště až do 29. ledna 2023. Základní vstupné na hodinu bruslení přijde na 60 korun. O svátky a na konci roku bude aréna otevřena takto: 24. prosince od 8.30 do 14.00, 25. 26. prosince od 8.30 do 20.00, 31. prosince od 8.30 do 16.00 a 1. ledna od 8.30 do 20.00.