Motorističtí nadšenci si už mohou koupit exkluzivní lístky na největší událost roku na mosteckém autodromu, na jubilejní 25. ročník prestižního závodu evropského šampionátu okruhových tahačů (ETRC) Czech Truck Prix. Závod se jede o víkendu 2. a 3. září. Autodrom už nabízí VIP i běžné vstupenky na svém webu.

Jednodenní VIP vstupenka stojí 3 960 korun a její držitel si může vybrat, zda závod navštíví v sobotu či v neděli. Za VIP vstupné platné pro oba víkendové dny pak zájemce zaplatí 5 400 korun.

Prodává se on-line

"Při prodeji vstupenek nově využíváme on-line systém. Odpadá tak zasílání papírových vstupenek prostřednictvím distribučních společností, což vzhledem k poštovnému cenu lístku prodražovalo zhruba o 100 korun," uvedla obchodní a marketingová ředitelka autodromu Jana Svobodová. On-line systém funguje pro všechny druhy vstupenek na závody a akce autodromu až do října letošního roku.

Na autodromu se jela rally.
Mostecké rally vévodily vozy Ford Fiesta R5, zvítězili Vlček se Žákovou

VIP vstupenka umožní podívat se tam, kam se ostatní diváci nedostanou. Opravňuje třeba k přítomnosti na startovním roštu před zahájením vybraného závodu, k prohlídce zázemí závodního týmu, k celodennímu občerstvení včetně nápojů a k losování o ceny.

Součástí Czech Truck Prix bude premiérově The Most Truck Festival. Cílí především na dopravní a spediční firmy, truckery či milovníky kamionů, přehlídka ale nabídne zábavu každému návštěvníkovi autodromu napříč generacemi.

Autodrom se budoval v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Na ploše 13 hektarů má i zázemí pro výuku a výcvik řidičů včetně záchranných složek.

Problémem pro obyvatele v okolí autodromu nejsou tradiční závody, ale takzvané agenturní ježdění nebo testování, kdy si okruh pronajímají různé společnosti. Ilustrační foto
Mostecký autodrom čelí další kritice kvůli hlučnosti