Spořitelna měla otevřeno teprve něco málo přes hodinu, když do její podmokelské pobočky na Husově náměstí vešel v 10:15 hodin asi třiceti až čtyřicetiletý muž s několikadenním strništěm na tváři a se silnými brýlemi s bílou obroučkou.  Místo obvyklého vkladu peněz nebo jejich výměny si přišel do banky peníze vybrat. Ale s pistolí v ruce.

„Požadoval finanční hotovost. Potom odešel neznámo kam. Nikdo nebyl zraněn," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Kolik peněz z banky si muž odnesl ale nechtěla mluvčí kvůli rozbíhajícímu se vyšetřování říct. Zatím neznámý lupič měří přibližně 180 až 185 centimetrů a je štíhlé postavy. Na sobě měl černou péřovou vestu, černý svetr – rolák a černé kalhoty. Na nohou měl tmavou obuv, na hlavě černý bavlněný kulich a na rukou černé zimní rukavice.

„V souvislosti s loupežným přepadením se obracíme na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pachateli. Veškeré informace a poznatky přijmeme na lince 158," dodala Bartošová.

Před dvěma měsíci dopadlo přepadení spořitelny v Děčíně  úplně jinak. Tehdy byl osmačtyřicetiletý muž sice také ozbrojen, loupež mu ale vyšla jen částečně: Z banky odešel s přibližně třemi sty tisíci korunami v kapse. Daleko nedošel. Když totiž banku opustil, začali volat zaměstnanci spořitelny o pomoc.
A to se jim vyplatilo – dva muži za lupičem vyrazili a nedaleko odtud, na Teplické ulici, ho zadrželi.

„Kolem šla zrovna naše strážnice. Ta si zadržení lupiče všimla a zeptala se mužů, co se děje. Když jí to řekli, zavolala hlídku," popsal ředitel děčínských městských strážníků Marcel Horák.

Hlídka lupiče spoutala
a předala státní policii. Lupiči museli zaměstnanci spořitelny na Husově náměstí čelit i na konci února 2011. Tehdy si do banky pro peníze přišel pětatřicetiletý muž, kterému policisté později naměřili dvě promile.

Po příchodu do spořitelny požadoval lupič vydání peněz. Svou výzvu umocnil rukou zastrčenou v kapse.

„Chtěl tak zaměstnance banky přesvědčit, že má v kapse pistoli," řekl policejní mluvčí Vojtěch Haňka. Po zadržení byl pachatel odvezen na kontrolní odběr krve, který měl prokázat přítomnost.

„Po provedení odběru jsme zjistili, že má pachatel v krvi 2,19 promile alkoholu," řekl tehdejší policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Hned po příchodu do banky lupič prý oznámil, že se jedná o přepadení a požádal o peníze. Pracovnice banky mu řekly, že pro peníze musí dojít do zadní části banky.

Lupič jim, pravděpodobně 
i vzhledem k alkoholovému opojení, bez problémů vyhověl, čehož ženy bleskurychle využily a zalarmovaly republikovou policii, která sídlí jen několik desítek metrů od přepadené pobočky České spořitelny.

„A vzhledem ke svému stavu pachatel ani nikoho nezranil," řekl Haňka.