"Z původních sedmi lidí z Újezdu se naše parta rozrostla na víc než třicet lidiček," přibližuje Jaroslav Puchta zatím nejstarší člen otužilecké party. Postupně se přídávali zájemci z Koštova, Trmic, a letos už i z Hostovic, Brné, Neštěmic, Všebořic a dokonce i z Povrlů.

Exkluzivně jen na webu DeníkuZdroj: Deník/Richard KöhlerTeď už trenuje průměrně dvacíta otužilců a zimní vodu už okusilo víc něž 30 lidí. "Letos sice není zima taková, jako loni, kdy jsme si museli vyřezat ledový bazén a konkurovali jsme bruslařům na zamrzlém jezeře, ale kdoví, co nám ještě únor ukáže," dodává Puchta.

Protože otužilci chtěli propagovat své jezero i jinde, vydali se na otužileckou akci do Prahy. Na akci Bránické ledy na Vltavě se přihlásilo 12 členů skupiny.

Zima u jezera Milada.
FOTO: Nebuďte líní a udělejte si výlet na zasněženou Miladu

"Ve slušivých tričkách se znakem Milady, věnovaných ústeckým Magistrátem, jsme mezi velkým davem opravdu nezapadli a navázali jsme mnoho přátelství se stejnými blázny jako my. Všimla si nás i Česká televize, která nám věnovala několik záběrů a rozhovor s nejmladším účastníkem celé akce našim benjamínkem Mírou Lázničkou, který s námi v Miladě pravidelně trénuje se svou šestnáctiletou sestrou," popisuje otužilec.

Prozatím parta z Milady absolvovala nejkratší trať. "Zjistili jsme, že máme navíc, tak příště přidáme. V Praze se nám líbilo a tak jsme se prošli starou Prahou a vraceli jsme se plní dojmů. Večer jsme se podívali na naše vystoupení ve zprávách v televizi. Myslím, že by si takové otužilecké akce zasloužila i Milada," uzavírá Jaroslav Puchta.

Otužilci se sešli na Miladě.
FOTO: Parta otužilců se koupala v ledové lázni jezera Milada