Korunku letní královny krásy získala při finálovém ceremoniálu soutěže, který se konal na pražském závodišti Velká Chuchle. Druhou vicemiss se stala 18letá Kristýna Malířová z Čížkovic na Litoměřicku, mezi dvanácti finalistkami byla také Daniela Pospíšilová z Teplic.

ŠKOLAČKA Z UKRAJINY

„Vítězství mě překvapilo. Těší mě nejen úspěch, ale i auto, jehož roční užívání zdarma bylo jednou z cen,“ přiznává vítězka se zářivým úsměvem. „Teď dám na čas vlaku vale,“ raduje se.

Angelika přišla do Česka jako školačka z Ukrajiny, s rodiči žije už roky v Brné. Fakt, že má kousek od domu koupaliště, ji moc nezajímá. „Bazén máme vlastní, v létě jsem ho využívala často,“ tvrdí.

Zdroj: Deník/Radek Strnad

Brnou vnímá jako jiný svět. „V centru Ústí často nebývám. Jen když jdu s kamarádkami na kafe nebo na nákupy,“ hlásí dálková studentka ergoterapie Zdravotnické fakulty UJEP. Častěji bývá v Praze u přítele hokejisty Filipa Doležala (21). „Pomohl mi v miss, podpořil mě,“ těší Angeliku, jejíž jméno nemá souvislost s romantickou francouzskou seriálovou hrdinkou. Má ho z Ukrajiny.

PRVNÍ SOUTĚŽ

Miss Léta 2017 byla její první soutěž v životě. „Navrhla mi to kamarádka, zkusila jsem konkurz a vyšlo to. Dřív jsem pokoušela štěstí jen v castingových agenturách, ale skoro bez úspěchu,“ svěřuje se. Naplno pro ni Miss Léta začala už na jaře.

„Nebyl to poklus. Porota si nás prohlédla a vyslechla asi 60, dlouho se rozhodovala pro 12 finalistek. První důležitou akcí pro adeptky na titul miss byl Ladies Day přímo na závodišti v Chuchli. Na stejném místě pak soutěž vyvrcholila, a to u příležitosti 111. výročí slavného závodiště. Tam jsem měla štěstí a vyhrála,“ ohlíží se 21letá slečna.

Angelika Kostyshynová reprezentuje Ústecký kraj ve finále soutěže Miss léta.
FOTO: Angelika je ve finále soutěže Miss léta. "Zvedá mi to sebevědomí," říká

Soutěž Miss Léta 2017 dala dívce pěkné zážitky, radost, slušné auto i sebevědomí. „Dost mě změnila. Už jsem nikam nechodila, hříchy mládí a večírky byly za mnou. Ale došlo mi, že se musím umět víc prosadit. Soutěž pro to byla ideální,“ vysvětluje.

MOLA PRO NI NEJSOU

Ví, že má ideální věk pro soutěž krásy. „Tato akce je nastavená jinak, než jak to mají modelingové agentury. Chtějí mladší dívky, aby se mohly prosadit ve světě. To není nic pro mě, nejsem modelka na mola,“ tvrdí.

„Nefotím pro velké značky, ale třeba mě ještě důležitá značka objeví. Kdokoli se může ozvat, ráda nafotím šperky, kabelky, šaty.“

Podle Angeliky je Miss Léta jiná, uvolněnější, přátelštější. „Necítily jsme rivalitu, všechny jsme si šly soutěž užít. A užily jsme si to,“ podotýká. „Nikdo nás k ničemu nenutil. Poznala jsem nové lidi, užila si večírky. Porotu zajímalo, jak jsme aktivní na sociálních sítích, to bylo důležité,“ připomíná kráska z Brné.

Přestože jako vítězka měla jistou účast na soutěži v Číně Miss Tourism, stejně musela poslat své fotky agentuře. „Vybrali mě, čekají mě tři týdny v Číně. Jsem zvědavá, jaké to bude. Trošku se bojím, tak daleko jsem sama nikdy nebyla. Těším se ale na novou zkušenost,“ uzavírá krásná Ústečanka.

Dívka Talent 2017 - okresní kolo Ústí nad Labem. Dívka Ústeckého deníku Karolína Syroťuková.
Dívka Ústeckého deníku 2017: V soutěži mi pomohly Chabařovice