Letité zkušenosti Ivy Kukačkové z ústeckého Epam centra potvrzují, že s malou, či větší, změnou životního stylu se lze ve většině případech obejít bez medikamentů, které mají vedlejší negativní účinky na zdraví, lze předcházet nemocem a často dochází ke zmírnění, někdy i k vyléčení vleklých chronických onemocnění.

Příroda je moudrá, její tvoření nazýváme „zázraky přírody". Člověk je součástí přírody a tyto „zázraky" se mu mohou dít také. Jen je třeba vědět, co pro to udělat. Ostatním živým tvorům napovídají pudy, člověku napovídá intuice. Ne však každý ji má dostatečně rozvinutou, či jí umí naslouchat. Připomenout lidem jejich schopnosti uzdravit se to je náplň celé řady kurzů Ivy Kukačkové.

„Tajná muslimská jóga obsahuje řadu fyzických i psychických cvičení. ,Zázračný komplex cviků na páteř a klouby´ pomohl již lidem předejít operacím páteře. Stejně účinné techniky zná tato jóga na každý orgán v těle. Vyučuji ji celoročně (mimo prázdnin pozn. red.) pravidelně každý týden. Od října začnou i pravidelná zdravotní cvičení," vysvětluje Iva Kukačková.

Výborná pomoc kloubům a páteři

K technikám z jógy přidává Iva další techniky zaměřené na páteř a klouby, například tibetské protahovací cviky, automasáže, informace o vlivu stravy, psychiky atd. Komplexní informace podané v ucelené formě předává jen na týdenním kurzu. Pořádá jej v listopadu v překrásném prostředí hotelu Bellevue v Jetřichovicích. Účastníci navštíví saunu, která prospívá k odplavení usazenin z kloubů a páteře, spolu s působením přírodní tibetské medicíny EPAM. Každodenní praktikování cvičení, masáží a dalších ozdravných technik má silný ozdravný účinek. Vhodné masáže pomáhají probudit samoozdravné procesy v těle.

Zázračné Reiki

Volbou jiných ozdravných technik lze dosáhnout silný relaxační účinek. Na zklidnění organismu jako celku je zaměřen víkendový kurz na konci listopadu, pořádaný v Jetřichovicích. Je určen ženám. Techniky zaměřené k nabrání životních sil, zklidnění psychiky a pohlazení po duši ženy zharmonizují. Vnitřní vyrovnanost jim pak usnadní klidné prožití předvánočního času.

„Dlouhou tradici mají stále oblíbené víkendové kurzy Reiki. Používat Reiki znamená využívat přírodní léčivou energii předáváním rukama. Reiki je jednoduché, není třeba žádného zvláštního talentu. Přesto mnohdy činí zázraky tak, jak to umí jen moudrá příroda," vysvětluje Iva Kukačková.

Nová úspěšná ozdravná technika

Na svých kurzech se Iva Kukačková snaží, aby lidé uvěřili, že v sobě mají skryté schopnosti, které čekají na objevení a oživení, aby mohly člověku pomáhat. Že tomu tak skutečně je, dokládá i léčitelská technika, kterou nově používá. Klient se při ní spojí se zdrojem životní síly a ten pak použije k vyléčení nemoci fyzického těla, nebo k odstranění emocionálního problému. Autorkou této metody je Brandon Bays, která s ní sklízí úspěchy po celém světě.

„Ač je moje osobní cesta duchovní, nikomu ji nevnucuji. Výuku vedu tak, aby si každý z kurzu do svého života mohl vzít jen to, co je mu milé a blízké," dodává na závěr Iva Kukačková.(iv, luv)