K uzavírce tubusu tunelu Panenská u Petrovic došlo už v sobotu 31. července v noci, kdy bylo při přepravě nadměrného nákladu poškozeno dopravní značení a technologické zařízení tunelu. Doprava tak byla obousměrně svedena do jednoho tunelu.

V neděli 1. srpna po páté hodině ranní v místě havarovalo po přeshraničním pronásledování BMW, jehož řidič mezi tunely Panenská a Libouchec podle policie najel na retardér, v důsledku vysoké rychlosti pak přeletěl přes oplocení a několikrát se s autem převrátil. Zdemolované auto zůstalo stát na horní části tunelu.

V Ústí hořela střecha domu. Požár likvidovaly dvě hasičské jednotky
V Ústí hořela střecha domu. Požár likvidovaly dvě hasičské jednotky

„Tři osoby z havarovaného auta utrpěly lehká zranění a k vyloučení vážnějších zranění byly převezeny do traumacentra ústecké nemocnice,“ sdělil mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

Na místě kromě záchranářů a policistů zasahovaly také dvě jednotky hasičů. Ti zraněné z ochozu tunelu snesli do sanitky.

"Veškeré další okolnosti nehody jsou předmětem prověřování. Tunel ve směru z Německa zůstane uzavřen do doby odstranění následků nehody," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.