Informoval o tom dnes portál Česká justice. „V tuto chvíli mohu potvrdit pouze to, že jsme navázali spolupráci se slovenskými kolegy,“ sdělila Deníku Iva Knolová z NCOZ s tím, že víc informací centrála v tuto chvíli poskytovat nebude.

Slovenská policie informovala o úterní razii proti údajným neonacistům na svém území. „Od brzkého rána na několika místech Slovenska zasahuje Národní kriminální agentura proti extremismu. Jedná se o akci s krycím názvem Klauni, která se odehrává i v sousední zemi,“ uvedla slovenská policie na sociální síti s tím, že tamní obdoba NCOZ, Národná kriminálná agentura, zadržela v souvislosti s extremistickou kriminalitou devět lidí. „Procesní procedury stále probíhají, další informace poskytneme později,“ doplnila slovenská policie.

Podle slovenského Denníku N je mezi zadrženými bubeník skupiny Horkýže Slíže Marek Viršík a zpěvák kapely Krátky proces Rastislav Rogel. Obě dvě kapely hrají punkrockovou hudbu. Několik lidí pohybujících se v tomto žánru na Ústecku, které Deník oslovil, informace o případné souvislosti skupiny Horkýže Slíže s neonacistickým extremismem překvapila. Kapela už dříve v regionu několikrát hrála. Zato kapela Krátky proces je extremismem pověstná.

Nemocnice Rumburk.
Kraj chce dát špitálu v Rumburku injekci. Chce tam poslat až 500 milionů