„Ještě tady byla celou noc jedna maminka s oteklou vodou, ale porod se zatím nerozbíhá,“ doplnila porodní asistentka Veronika Ďurčová.

V páteřních nemocnicích Ústeckého kraje se jako první v novém roce narodila v ústecké Masarykově nemocnici Viktorie. Porodila ji Simona Nepovímová z Teplic v 6.30 hodin. „Měřila 52 centimetrů a vážila 4 630 gramů,“ dodal Petr Sochůrek z Krajské zdravotní.

V roudnické Podřipské nemocnici s poliklinikou do dopoledne 1. ledna žádné miminko na porodním sále neuvítali. V porodnici litoměřické nemocnice v tu dobu měli maminku, ale miminko se jí ještě nenarodilo.

Datum narození 1. 1. 2020 bude mít v rodném listě napsané také chlapeček Marek, který přišel na svět v porodnici Nemocnice Děčín, o. z., v 10.58 hodin. Vážil 3 150 gramů, miminko nebylo změřeno. Maminkou je Tereza Blažková z Děčína.

Zdravotníci porodnice Nemocnice Teplice, o. z., si na své první miminko v roce 2020 počkali až do večerních hodin. V 18.25 hodin se narodila holčička Anna, která vážila 3 350 g. Miminko nebylo změřeno. Maminka Barbora Rosecká pochází z Teplic.

Ilustrační foto.
Divoký silvestr: Hasiči řešili desítky požárů, záchranáři pomáhali zraněným