Zoologické zahrady v Ústí nad Labem, Děčíně a Chomutově budou svým návštěvníkům v sobotu 13. dubna nabízet zajímavý bonus. Možnost hlasovat ve třetím ročníku soutěže BabyZOOm, ve které se ucházejí o přízeň veřejnosti mláďata narozená v českých zoo v období 1. září 2012 až 31. března 2013. Svým hlasem můžete poslat vybrané mládě právě z té „vaší zoo" do celostátního kola, kde se může stát na základě internetového hlasování absolutním vítězem.

Soutěž odstartují tuto sobotu „volby" v zoo

BabyZOOm 2013 má dvě části. Tu první odstartují právě tzv.„volby v zoo". „V sobotu tedy můžete vzít své děti do zoo a dopřát jim jejich první využití hlasovacího práva -vhození hlasovacího lístku do připravené BabyZOOm urny. Budete vybírat jedno z nominovaných mláďat ze zoo, kterou navštívíte," přibližuje mechanizmus prvního kola soutěže mluvčí Zoo Ústí nad Labem Věra Vrabcová.

Hlasování bude souběžně probíhat od pátku 12. dubna do pátku 19. dubna do 14 hodin prostřednictvím udílení statusu „To se mi líbí" u fotografie vybraného mláděte na facebookovém profilu vaší zoo.

Sečtením statusů z Facebooku a papírových hlasovacích lístků z „BabyZOOm urny" vzejde z nominovaných mláďat jedno vítězné, které postupuje do druhé celostátní části BabyZOOmu 2013.

Celorepubliková část jen na internetu

Ta se odehraje pouze na internetu na facebookovém profilu UCSZOO adrese www.facebook.com/uniezoo v termínu 29. 4. - 8. 5. 2013. Zde bude určen absolutní vítěz letošního ročníku prostřednictvím internetového hlasování za pomoci speciálně vytvořené hlasovací aplikace. Hlasující v druhém kole postupují do slosování o zážitkové a věcné ceny věnované českými zoologickými zahradami a společností Barvíř Hračky (www.barvirhracky.cz).

Vítězné mládě bude poté vyhlášeno na webových stránkách UCSZOO a FB www.zoo.cz, resp. www.facebook.com/uniezoo.

Slavnostní a oficiální vyhlášení NEJ… mláděte proběhne na akci Bílý slon 2013 v kapucínském klášteře ve Fulneku 22. května, která hodnotí významné počiny a události v životě českých zoologických zahrad.

Dodejme, že loni se stalo vítězem celostátního kola mládě okapi ze Zoo Dvůr Králové, ale velký úspěch zaznamenala Zoo Děčín jeho oslí slečna Ema skončila druhá!

BabyZOOm 2013, nominace:
ZOO ÚSTÍ NAD LABEMLama alpaka Vinnetou, Mandril rýholící Jendayi, Mara stepní Maruška. www.zoousti.cz

ZOO DĚČÍNKůzlata kozy domácí Harry Potter a Hermiona, Jehně ovce ouessantské, Mládě křepela korunkatého Olda. www.zoodecin.cz

PODKRUŠNOHORSKÝ ZOOPARK CHOMUTOVZubr evropský Cvamon, Manul Vlasta, Kaloň egyptský Eda. www.zoopark.cz