Podle výpovědi poškozené měli muži dívku v bytě jednoho z nich násilím vysvléct, nutit k orálnímu sexu a jeden z nich ji měl donutit k nedobrovolné souloži.

U soudu v úterý vypovídala lékařka, která před dvěma lety pracovala na dětském oddělení teplické nemocnice a která případ znásilnění, s nímž se dívka svěřila spolubydlícím na pokoji a poté zdravotní sestře, oznámila. Vypovídali i další kamarádi, jimž se měla také svěřit.

Ze všech včerejších výpovědí ale bylo zřejmé, že o pravdivosti celého příběhu pochybují.

Kamarádka údajně znásilněné dívky, která se celé události v bytě jednoho z mužů zúčastnila, včera vypovídala bez přítomnosti veřejnosti poté, co pro slzy nemohla mluvit.

Dívce, která poprvé vypovídala před soudem o svém znásilnění naopak přítomní novináři nevadili, požádala ale soud, aby mohla vypovídat v nepřítomnosti obžalovaných, kterým by v případě odsouzení hrozilo až deset let vězení.

Emotivně a v slzách popsala celý průběh, jak jí nenechali z bytu odejít, svlékli jí, nutili k orálnímu sexu a nakonec došlo i na znásilnění. Jak se ale ukázalo, v konfrontaci s její původní výpovědí se objevila řada nesrovnalostí. Navíc jak vyplynulo ze svědectví jednoho z kamarádů a jak ona sama v podstatě potvrdila, nebylo to poprvé, kdy měla intimní styk před dalšími osobami.

Soudce Čapek nařídil doplnění znaleckého psychologického posudku z hlediska věrohodnosti poškozené, jejího vystupování a verbálního projevu. Soud bude pokračovat 30. dubna.(ot)