„Celníci se v provozovně zaměřili na kontrolu nelegálně prodávaných cigaret. Přišli do herny i se služebním psem. Psa mají vycvičeného na vyhledávání tabákových výrobků a drog. V jedné z místností za hracími automaty Rita označila uzavřenou skleněnou dózu s bílou krystalickou látkou," uvedl k nalezení pervitinu mluvčí ústeckých celníků Jiří Nejedlý.

Látka reagovala provedenými testy pozitivně na pervitin metamfetamin.

Pistole v tašce od notebooku

„Tím ale nečekané objevy pro celníky neskončily. Kromě toho nalezli v látkové tašce od notebooku střelnou zbraň. Pistoli ráže 6,35 mm se zasunutým zásobníkem a ostrými náboji a též doklady znějící na jméno provozovatele herny. Dokonce několik jednotlivých nábojů do zbraně celníci posbírali ještě po místnosti," dodal Nejedlý.

Případ si převzali policisté. Daniel Vítek z teplické policie uvedl, že přivolaní kriminalisté na místě zjistili, že dvaatřicetiletý zaměstnanec herny tam přechovával, údajně pro svou potřebu, téměř čtyři gramy pervitinu.

Jeho čtyřicetiletý nadřízený měl kromě toho v herně schovaných více než 40 gramů drogy. Navíc přechovával nelegálně drženou střelnou zbraň, včetně munice.

Vítek dodal, že oba muži byli zadrženi, a mladší byl obviněn z přechovávání drog, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

Staršího muže vyšetřovatel obvinil z nedovolené výroby a jiného nakládání s drogami a z nedovoleného ozbrojování, za které může být v případě uznání viny odsouzen až k pětiletému vězení.