V zákonném termínu, tedy 24. října, dorazilo na soud 28 podání. Až 27. října přišel návrh několika subjektů na neplatnost voleb v Lovosicích. Právě tato žádost je jedna ze tří, které krajský soud zamítl. Dalším podnětem z Lovosic, který byl podán v řádném termínu, se soud bude ještě zabývat.
Právě Lovosice jsou jedním z osmi míst Ústeckého kraje, kde se policie zabývá údajným kupčením s hlasy. Prověřuje ho také v Chomutově, Kadani, Ústí nad Labem, Litvínově, Bílině, Šluknově a Rumburku. "V některých případech už jsme zahájili úkony trestního řízení. Zajišťujeme důkazy, vyslýcháme svědky a vyhodnocujeme zajištěné materiály," řekla už dříve ČTK krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Soud už také zamítl návrh na vyhlášení neplatnosti voleb podaný jménem starosty Postoloprt Václava Ibla. Ten však prý žádnou takovou žádost nepodal, což také sdělil soudu s tím, že někdo při podání podnětu zneužil jeho jméno.
Třetí zamítnutou žádostí je návrh na neplatnost voleb v Janově na Děčínsku podaný jménem Karla Provazníka, lídrem volebního uskupení Sedmička, které se těsně nedostalo do zastupitelstva obce. Podle rozhodnutí soudu návrh obsahoval naprosto nekonkrétní tvrzení a nebyl podložen žádnými důkazními prostředky, navíc nebyl ani podepsán. Údajný navrhovatel posléze soudu sdělil, že žádný návrh v souvislosti s volbami nepodával.