"Přijali jsme oznámení o fyzickém napadení mladého muže neznámou dvojicí. Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla, událost šetříme a po pachatelích pátráme," potvrdila policejní mluvčí Alena Bartošová. 

Mladíkova matka pro Deník potvrdila, že pro toho, kdo pachatele dopadne, nabízí odměnu 20 tisíc korun. "Brutalita útoku byla obrovská, byl v takovém stavu, že nemohl skoro vůbec mluvit. Má všude otoky, má problém pojídat potravu, tekutinu saje brčkem. Jediné, co nám řekl, že ho napadli dva lidé, které nezná. Nejhorší na tom je, že do něho kopali, i když byl v bezvědomí," řekla matka Ivana. 

Zámeček Dvojhradí ve Mstišově po požáru.
FOTO: To se nemělo stát! Restauraci Dvojhradí v oboře Mstišov zničily plameny

Mladík skončil v nemocnici v péči chirurgů. Má otřes mozku, rozlámaný nos, prasklý nadočnicový oblouk a dvě prasklé kosti, které se mu zapíchly do oka. "Musíme se z toho všeho vzpamatovat, pořád doufáme, že nebude mít žádné trvalé následky a nepřijde o oko. Stále ale nemáme vyhráno, podle informací lékaře musíme počkat, až opadnou otoky," popsala matka, jejíž příspěvek s prosbou o pomoc při pátrání po pachatelích sdílelo na sociální síti facebook už více než 9 tisíc lidí. 

"Dostávám příznivé vzkazy pro syna k brzkému uzdravení, soudržnost lidí je obrovská, moc si toho vážíme. Dostala jsem už pár indicií, které předám policii, aby je prověřila. Udělám všechno pro to, abych pachatele dostala a předala je spravedlnosti, jejich čin je zbabělý a neomluvitelný," doplnila Ivana. 

Napadenému mladíkovi je třicet let a působí jako profesionální voják České republiky v aktivní službě. "U incidentu bylo venku plno lidí, ale nikdo mému synovci nepomohl, i když viděli, že ho kopou do obličeje v bezvědomí. Žádám všechny, kteří u toho byli a vědí, kdo to udělal, ať nám napíší klidně anonymně. Je pravděpodobné, že to vezme do rukou i vojenská policie. Ten kdo nám nahlásí třeba i anonymně viníky, dostane uvedenou částku 20 tisíc korun," poznamenal na facebooku mladíkův strýc. 

Primátor Teplic a senátor Jaroslav Kubera.
Nebudu tahat voliče znovu k urnám. Kubera chce do senátu hned po prvním kole.