Mostecká policie v pátek oznámila, že z trestného činu krádeže, vydírání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku stíhá 35letou ženu z Mostu. Tu soud poslal tento týden na podnět policie do vazby.

„Žena měla nutit pod pohrůžkou užití násilí ke krádežím v obchodech v Mostě a Litvínově dvě nezletilé děti, které nejsou jejími dětmi, ale znali se," sdělila policejní mluvčí Ludmila Světláková.

V Litvínově vstoupili všichni tři do prodejny, kde obviněná požadovala od nezletilé dívky odcizení tabáku, cigaret a peněženky prodavačky. Dívka pak měla odcizit z kabelky prodavačky peněženku, kterou ženě předala a ta z ní měla odcizit hotovost ve výši 1 050 korun a platební kartu.

Dále obviněná ve stejné prodejně odcizila výherní losy a nezletilá různé druhy tabáku a cigarety, které si vložila k sobě do batohu. Všichni tři pak nastoupili do tramvaje.

Když dojedli do Mostu, byli na zastávce zadrženi policejní hlídkou. Policisté o krádeži v Litvínově byli záhy informováni a okamžitě začali po trojici pátrat. Na základě osobní znalosti pojali podezření na ženu z Mostu, a proto informovali kolegy z Mostu, kteří hledanou trojici přistihli v Mostě na zastávce při vystupování.

„Obviněná již v minulosti kradla a byla za to odsouzena. Žena skončila v policejní cele," dodala mluvčí.

Policie zajistila odcizené věci a i další věci, které pravděpodobně pocházejí z jiných krádeží a ty policie bude prověřovat.

O případu byl informován orgán sociální právní ochrany dítěte.

DALŠÍ PŘÍPADY

Policie v Mostě pátrá po mladém muži, který tento týden okradl v dopoledních hodinách v Mostě seniorku. Ta šla ve středu kolem 10.30 hodin pomocí chodítka po chodníku ulicí Bělehradská kolem budovy mateřské školky, když k ní přistoupil neznámý mladý muž, který jí odcizil tašku, kterou měla uloženou na chodítku. Poté z místa utekl směrem k budově rádia Gama. Žena neutrpěla žádné zranění, hmotnou škodu vyčíslila na částku 5 tisíc korun.

Okradena byla minulý týden jedna Mostečanka v odpoledních hodinách v centru města. Nakupovala ovoce před prodejnou a s peněženkou v ruce vstoupila do obchodu, aby zaplatila. Až u pokladny s překvapením zjistila, že portmonku již v ruce nemá. Hbité prsty zloděje zřejmě úřadovaly cestou do obchodu, kde se žena srazila s nějakou osobou. Paní přišla o peníze a platební kartu. (vok)