V případě odsouzení jí hrozí až tři roky za mřížemi. „Mohu potvrdit, že jsme obvinili osobu ze spáchání trestného činu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod. S ohledem na probíhající vyšetřování nebudeme sdělovat bližší podrobnosti," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Na vznesení obvinění upozornila ve středu TV Nova s uvedením informace, že policie jméno stíhané osoby nepotvrdila, a zároveň že ústečtí kriminalisté nikoho jiného od začátku roku kvůli takovému činu neprošetřovali.

HÁKOVÉ KŘÍŽE NA FACEBOOKU

Matka zmizelé školačky z ústecké čtvrti Klíše vystupovala na facebooku pod jménem Hitlerovy milenky Evy Braunové. Vedle radikálních názorů sdílela také nacistické obrázky včetně snímků hákových křížů a dalších rasistických příspěvků. 

Ilustrační foto.
Odkup akcií hokeje smetli ústečtí zastupitelé ze stolu

Facebookový profil čtyřiatřicetileté ženy je dnes už zablokovaný. 

Server Blesk.cz už ve středu uvedl, že policisté Míšinu matku souvislosti s propagací nacismu několikrát vyslýchali, ale obvinění padlo až v těchto dnech. Míšina matka se ke krajním radikálům hlásila už delší dobu. V roce 2010 například neúspěšně kandidovala do Poslanecké sněmovny za Dělnickou stranu sociální spravedlnosti.

PÁTRÁNÍ POKRAČUJE

Mladou školačku se prozatím najít nepodařilo. Pátrá se nejen na Ústecku, ale i na Plzeňsku, odkud pocházel expřítel její matky Otakar S. Právě ten se v Čeminech na Plzeňsku v pronajatém bytě konci ledna oběsil.

Otakarova známá tvrdila, že chtěl spáchat sebevraždu v nedalekém lese už dva týdny před tím.

Policisté ale prohledávali i opuštěnou raketovou základnu v Hadačce na Plzeňsku včetně všebořické skládky v Ústí. Zatím bez výsledku. 

Pohřešovaná Míša Patricie Muzikářová.
Pátrání po Míše Muzikářové pokračuje na Plzeňsku