Podle informací ČTK byl v chomutovské ulici Kamenný vrch kolem 19.00 hodin zavražděn starší muž a případ si převzala krajská kriminálka. Houska bydlí v Chomutově právě v této ulici. Vaňhová se večer na dotaz Práva k tragické události odmítla vyjádřit.

Na místě je několik policejních aut. Severočeská policejní mluvčí Jana Matonohová potvrdila, že došlo k násilnému trestnému činu. "Po dohodě se státním zástupcem podá více informací v úterý dopoledne krajské státní zastupitelství," uvedla na místě mluvčí.

Roman Houska byl členem vrcholných orgánů ČSSD: krajského i ústředního výkonného výboru. Jeho smrt potvrdil Jaroslav Foldyna, lídr strany v kraji v předčasných volbách a nynější poslanec. "Naposledy jsem ho viděl při hlasování ústředního výkonného výboru, kde se jednalo o tzv. puči. Nikdy jsem nepatřil k jeho fanklubu, ale tou zprávou jsem otřesený," řekl v pondělí večer. "Pro ČSSD to není dobrá zpráva. Vrhá to na ni špatné světlo, co má mezi sebou za lidi. Určitě to však s politikou nesouvisí, nebo zcela okrajově. Houska byl výbušný a kontroverzní, nedivil bych se, kdyby mu dal někdo přes hubu, ale tohle je tedy síla. Spíš to bude mít souvislost s jeho osobními a podnikatelskými vazbami."

Houska byl podle názoru mnoha lidí, kteří ho znali, kontroverzní osobou. Nejznámějším případem, v němž někdejší místopředseda okresního výkonného výboru ČSSD v Chomutově figuroval, byla kauza, v níž měl v říjnu roku 2003 najíždět na strážníka městské policie v Chomutově.

Houska byl při parkování zastaven městským strážníkem, se kterým se dostal do sporu a strážníkovi měl přejet nohu. On sám však tvrdil, že byl „šikanován", strážník si prý nohu pohmoždil, když mu kopal do auta. Houska byl tehdy odsouzen s podmínkou.

Roman Houska byl dlouholetým asistentem poslance Jaroslava Krákory (ČSSD) a měl také velký vliv na dění v ČSSD v Chomutově i v celém Ústeckém kraji. Byl místopředsedou Okresního výkonného výboru v Chomutově a členem Krajského výkonného výboru. Známý byl ale spíš jako muž s velkým neoficiálním vlivem, jako „šedá eminence" místní politiky.