"Do bytů poškozených žen se vloudil převážně pod záminkou, že jde prověřit vlhkost zdí. Uvnitř pak předstíral jejich kontrolu, ženám tvrdil, že mají na zdech plíseň a pod různými záminkami je posílal do vedlejších místností. Jakmile zůstal sám, kradl ze skříní, zásuvek, nebo kabelek peníze a poté se rychle vytratil.," uvedl Daniel Vítek z teplické policie.

44letý recidivista si své oběti vybíral v různých krajích. Jedná se o protřelého zločince, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost už desetkrát odsouzen, z posledního výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn začátkem loňského prosince.

Ilustrační foto.
Smutná zpráva: Máme s Poláky a Maďary nejšpinavější vzduch v Evropě

Už v lednu a začátkem února okradl první dvě ženy v Teplicích, k dalším se vloudil do bytu v Karlových Varech, Plzni, Chebu a v Kolíně. Kriminalisté zatím mají výpovědi od šesti okradených žen, které měl připravit o více než 65 tisíc korun, muž byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody a je stíhán vazebně.

"Je předpoklad, že se recidivista, jehož identikit svědci sestavili, pohyboval po celé republice a obětí tak může být daleko více. Obracíme se proto na okradené spoluobčany, ke kterým se pod podobnou legendou někdo vkradl do bytu a připravil je o jejich majetek, aby kontaktovali buď přímo teplickou kriminální policii, nebo podali svědectví prostřednictvím linky 158," požádal Daniel Vítek.

Řídící důstojník hasičů David Ďuriš
„Na stanici nám zůstali jen dva hasiči,“ říká k velkým požárům David Ďuriš