Podle informací Deníku šlo o delší dobu připravovanou akci. Při realizaci byli zadrženi dva muži a jedna žena, kteří jsou podezřelí z prodeje pervitinu buď přímo v podniku, nebo jeho okolí, všichni byli obviněni z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí až pětileté tresty odnětí svobody.

V objektu se v době zásahu nacházelo přes dvacet osob, u šesti z nich kriminalisté našli marihuanu v malém množství, což naplňuje skutkovou podstatu přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, tyto případy bude ve správním řízení projednávat příslušný úřad. Dalších 25 gramů marihuany policisté v objektu zajistili v rámci domovní prohlídky.

Šárka Stahl, v rámci facebookové diskuze k tomuto článku, ve středu odpoledne argumentovala, že by měla zaznít informace i z druhé strany: "Při takzvané "drogové razii" našli v domě 1 palici marihuany a 10 paliček v herně na zemi," uvedla. Policie to nekomentovala. 

VYSVĚTLENÍ MAJITELE OBJEKTU

Ozval se také majitel objektu Petr Stahl, který nebyl prohlídce přítomen. "Nejsme penzion, hotel ani jiné ubytovací zařízení. Od prosince 2016 jsme rodinný dům, informaci lze ověřit na stavebním úřadě Teplice," vysvětlil. Podle něho policisté našli na zemi v prostoru herny 12,17 gramů rostliného materiálu včetně obalu.

To vyplývá i z jím předloženého Protokolu o prohlídce. Tam je uvedený také rozsah škod, které vznikly na jeho majetku během razie. Jde vesměs o poškození na dveřích a to celkem na osmi. Jedná se o několik poškození zámků, rozbitou skleněnou výplň, ulomená madla a podobně.

"Mám zájem aby byla veřejnost pravdivě informovaná o celé záležitosti o brutalitě policejního komanda, o škodách na majetku i o nepřizvání mne jako osoby, které objekt patří. Přeji si aby daňový poplatníci věděli kolik Policie ČR vynakládá prostředků na zajištění méně než malého množství blíže neidentifikovaného rostlinného materiálu," dodal Stahl.

Podle lidí z okolí je v této části Doubravské ulice v Trnovanech rušno poměrně často. Manhattan je prý vyhlášeným místem v teplickém podsvětí. Součástí objektu je bar.

Čtěte také: Za volantem neměl co dělat, putoval rovnou za mříže

Provozovatel herny chtěl oblafnout majitele automatů

Celníci zabavili padělky značkových kondomů, čepic i bot