„V neobydleném a poničeném domě přebývají pouliční prostitutky, drogově závislí a jiná individua. Bojíme se, aby to tu nedopadlo jako ve Frenštátu," napsala v dopisu adresovaném redakci Deníku majitelka domu pod Love Story paní Hubertová.

Neutěšená situace podle ní v této části Dubí trvá několik let. Strážníci městské policie Dubí jezdí k Love Story prakticky denně.

„Kontrol jsme tam provedli nespočet. Stížnosti od paní Hubertové jsou zejména na hluk, nepořádek apod. Není v našich silách stát před jejím domem 24 hodin a hlídat ho nonstop. Strážníci musí dohlížet na pořádek v celém městě a ne jenom v jeho části. Faktem je, že Ruská a Tramvajová ulice patří k těm problematičtějším lokalitám, které zde máme," sdělil velitel MP Dubí Tomáš Pykal.

O Ruskou ulici se už delší dobu zajímají i kriminalisté z toxi týmu. „V roce 2012 jsme na ulici Ruská zaznamenali celkem 14 trestných činů souvisejících s drogovou problematikou. Vyjma jednoho skutku, kdy došlo k zajištění marihuany, se ve všech případech jednalo o distribuci, případně výrobu pervitinu. Co se týče konkrétně bývalého penzionu Love Story, zde jsme řešili dva případy související s distribucí drog," řekl tiskový mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Letos na „Ruské" zaznamenali policisté už dva případy související s drogovou kriminalitou. „V případě, že dochází k narušování veřejného pořádku, případně rušení nočního klidu, může se kterýkoliv občan obrátit na strážníky městské policie, nebo na policisty. Také v případě, že má někdo podezření na páchání trestné činnosti jakéhokoliv charakteru, může se obrátit na místně příslušné oddělení policie, nebo na linku 158," dodal Vítek. (kos)