V Teplicích ukradl sedmdesát metrů měděného kabelu a sloupový rozvaděč, poté přelezl plot u rodinného domu, kde z nádrže na vodu odcizil čerpadlo. V ranních hodinách vnikl ve stejné ulici na další zahradu, kde ukradl dvě stavební kolečka a tepelné čerpadlo na ohřev vody v bazénu. Vyrušila ho ale majitelka domu, a tak nechal věci v hodnotě přes deset tisíc na ulici a utekl.

Peníze ale chtěl, a proto se vydal znovu krást, tentokrát do ulice Bohosudovská, kde ze stojanu odcizil horské kolo. Ve stejné ulici pak za zaparkovaného kamionu s chladírenským návěsem odřezal kabeláž elektrorozvodů a hadice mrazící směsi, čímž způsobil škodu 15 tisíc.

„Není výjimkou, že se někteří pachatelé dopustí několika krádeží za sebou, ale pět za noc, to už by se dal muž označit za „smutného" rekordmana. Jednou z možných příčin jeho zlodějského maratonu možná bylo, že se drogově závislý muž předávkoval léky," komentuje Daniel Vítek, mluvčí teplické policie.

Celkem ukradl věci za více jak třicet tisíc, v uplynulých dnech byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí dvouletý trest odnětí svobody. (dav)