Výběr zahradního nábytku je skutečně široký. Je jen na vás, jestli vystačíte se židlí, křeslem, případně lehátkem, lavicí či houpačkou, nebo si rovnou pořídíte pohodlnou sedací soupravu, ve které se i venku budete cítit stejně jako doma v obýváku. Místo sledování televize se budete ale těšit pohledem na západ slunce. Lounge sestavy mají speciální povrchovou úpravou pro venkovní prostředí, nechybí měkké sedáky a opěráky. Jejich součástí bývá také stolek sloužící pro odkládání nápojů a pokrmů. Komfortnější modely sedaček jsou už rovnou vybaveny odkládací plochou, což je praktické, když popíjíte víno či kávu, protože se nemusíte pro skleničky nikam natahovat a obtížně předklánět.

Magazín Bydlení.Zdroj: DeníkKrálem našich „letních obýváků“ však stále po právu zůstává velký jídelní stůl s pohodlnými židlemi, který je symbolem pohostinnosti a důležitosti setkávání se s přáteli a rodinou. Židle lze nahradit polohovacími křesly, která přizpůsobíte nejen optimálnímu úhlu posedu u stolu, ale využijete je také při opalování nebo odpolední siestě. Ke správnému letnímu lenošení patří také lehátko, na trhu najdete polohovací, ergonomická, se stříškou či minislunečníkem, zajišťujícím částečné stínění.

Odpočinek si žádá soukromí, stále populárnější jsou proto tzv. pavilony, které vypadají jako velké otevřené stany. Vůbec není od věci si pořídit zahradní houpačku nebo síť, pohupování působí blahodárně na psychiku. K dispozici jsou například pohodlná závěsná křesla, která buď můžete připevnit na trám, či hodně silnou větev, nebo mají svou vlastní kovovou konstrukci. Nezapomeňte na šikovné pomocníky, jakými jsou odkládací stolky nebo box pro uskladnění sedáků.

Celý článek najdete ve čtvrtečním vydání vašeho regionálního Deníku s magazínem Bydlení.

Co dalšího se v něm dočtete?

- Návrat k přírodním materiálům
- Bazén, houpačka a pískoviště
- Hotel pro včely samotářky a čmelín
- Koupadla a pítka pro ptáčky

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.