AII je instituce založená jedním z nejbližších spojenců ruského prezidenta Vladimira Putina a je považovaná za ústřední článek ruských dezinformačních operací. USA tuto instituci viní z podílu na zasahování do prezidentských voleb v roce 2016 a také do kongresových voleb v roce 2018.

Thiessen v The Washington Post napsal, že se Trumpa během rozhovoru zeptal, zda podnikl kybernetický útok. "Správně," odpověděl prezident.

Americký prezident Donald Trump
Trump změnil soudní verdikt, jeho bývalý poradce nemusí do vězení

Trump se domnívá, že jeho předchůdce Barack Obama před volbami v roce 2016 věděl o ruských aktivitách nebo o nich byl informován, ale nic k tomu neřekl. "A důvod, proč neřekl nic, byl ten, že se tím nechtěl zabývat, protože se domníval, že (prezidentská kandidátka za demokraty Hillary Clintonová) je v čele, protože četl falešné průzkumy," cituje Thiessen Trumpa.

Americký prezident tvrdí, že na rozdíl od svého předchůdce reagoval spuštěním kybernetického útoku na informace zpravodajských služeb o ruském vměšování do voleb. "Podívejte, zastavili jsme to," řekl Trump novináři.

Obama na konci roku 2016 ohlásil sankce proti Rusku a vyhostil několik ruských diplomatů kvůli ruskému vměšování do voleb.

Advokát Jevgenije Nikulina Martin Sadílek, v pozadí Nikulinovi rodiče
Nikulin vydaný z ČR byl v USA uznán vinným z hackerských útoků. Hrozí mu 30 let

The Washington Post už v říjnu 2018 psal o údajném americkém kybernetickém útoku proti Rusku. Nyní to Trump poprvé oficiálně potvrdil. Ve zmíněném rozhovoru Trump uvedl, že útok byl součástí širší americké politiky konfrontování s Ruskem. "Nikdo nebyl vůči Rusku tvrdší než já," řekl Trump Thiessenovi v souladu s podobnými svými tvrzeními z minulosti.