Drážďanský dopravní podnik (DBV) si získává zákazníky kvalitními službami, hustou sítí spojů a krátkými časovými intervaly. To dokazuje jednak osmdesát tisíc zákazníků, kteří si pravidelně kupují měsíční či roční jízdenky, ale také i nedávný průzkum veřejného mínění mnichovského Institutu pro výzkum dopravy, ve kterém se Drážďany umístily v rámci Německa na třetím místě za Münsterem a Freiburgem, co se spokojenosti s veřejnou dopravou týče.

Speciálních nabídek dopravního podniku nyní pravidelně využívají i pořadatelé různých akcí, například organizátoři fotbalových utkání Dynama Drážďany či Státní opereta, přičemž v ceně vstupného na tyto akce je již obsažena i zpáteční jízdenka.

Oblíbenou speciální nabídkou je i jednodenní rodinná jízdenka (Familientageskarte) za 7 eur pro žlutě označenou tarifní zónu číslo 10 Dresden (tj. například na trase z hlavního nádraží na letiště). Ta po označení platí pro dvě dospělé osoby a maximálně čtyři děti (6-14 let) celý den až do čtyř hodin příštího rána. Děti do 6 let cestují zdarma.

Jízdenka se kupuje ve žlutých automatech dopravního svazu VVO (pozor, automaty vrací kovové drobné). Jízdenku je nutné označit datem v tramvajích a autobusech, pro vlaky rychlodráhy (S-Bahn) se musí jízdenka označit již na nástupišti.

Autobusy pro cyklisty s přepravou jízdních kol jezdí tuto sezonu v Drážďanech, Saském Švýcarsku, Polabí a na Lužici ještě do konce října.
Cyklobusy jezdí pouze o víkendech, respektive také o saských svátcích. Některé linky jezdí standardně bez přívěsů, proto je nutné si předem jízdenku objednat. Také skupiny větší než pět osob je třeba objednat dopředu.

Při rezervaci uveďte termín a počet přepravovaných kol. Německé informační brožury je možné objednat na internetové stránce Dopravního svazu Horní Polabí (VVO) anebo je lze si je stáhnout.

Užitečné informace:

Rodinná jízdenka VVO – Familientagesticket
Více najdete na: vvo-online.de/cs/tickets_und_netz/fahrpreise/fahrpreise_auf_einen_blick/ (CZ)

Cyklobusy
FahrradBus (VVO Verkehrsverbund Oberelbe - Dopravní svaz Horní Polabí)
provoz: do 31. října o víkendech, a je-li v Sasku svátek
trasy: Saské Polabí, Drážďany, Saské Švýcarsko, Lužice/Lausitz
Předchozí rezervace nutná na:
heslo: „FahrradBus“,
tel.: +49 351 492 13 57, vertrieb@rvd.de
Více na: http://vvo-online.de/de/news_und_presse/meldungen/4014.aspx (DE, část textu webu je i v češtině)

Brožury a informace ke stažení:
www.vvo-online.de/de/vvo-shop/broschueren_downloads/fuer_touristen/index.aspx?product_id=3597&uk_id=1300440142

Jízdní řád cyklolinek: www.vvo-online.de/download/Fahrplan_Fahrradbus_2011.pdf
Detailní popis tras, včetně mapek, cen jízdenek a schematických přehledů autobusových linek najdete na:
www.vvo-online.de / download / shop / Fahrradbus_2011.pdf