Tato firma má v Drážďanech své zastoupení již od května 1990. První pobočka se nacházela v ulici Rähnitzgasse a její rozloha byla 200 čtverečních metrů. Ta měla dva stálé zaměstnance a jednoho pracovníka na výpomoc. O rok později se firma přestěhovala do domu Dresdner Sporthaus na náměstí Pirnaischer Platz, kde měla k dispozici 600 metrů čtverečních prodejní plochy. Prvního dubna 1998 se Globetrotter přestěhoval do prostorů World Trade Center s výstavní a prodejní plochou 2400 metrů čtverečních.

Letos v dubnu se drážďanská pobočka stěhovala na Prager Straße 10. Zpočátku byly přístupné pouze prodejní plochy v přízemí, 25. července následovalo rozšíření prostor do prvního patra. Nyní je celá přestavba kompletně dokončena.

Přestavba stála deset milionů eur

Nový prostorový koncept spojil tři podlaží, takže vzniklo prostorné atrium. Prodejní plocha nyní činí 6200 metrů čtverečních a zaujímá čtyři podlaží. Globetrotter Ausrüstung a pronajímatel objektu AXA Investment Managers Deutschland společně investovali do celkové přestavby interiérů 10 milionů eur. Za plánování a stavbu tohoto jedinečného outdoorového obchodu je zodpovědný hamburský architekt prof. Holger Moths. Svým novým pojetím celého komplexu Florentina znovu stanovil nová měřítka na unikátní design prodejních prostor. Právě on vedl také přestavbu poboček společnosti Globetrotter v Hamburku, Berlíně, Frankfurtu, Kolíně nad Rýnem a Mnichově.

Duší podniku jsou prodavači

Do 31. července zaměstnával drážďanský Globetrotter 55 pracovníků. Od 1. srpna se toto číslo zdvojnásobilo a tým nyní tvoří celkem 110 zaměstnanců. Receptem na úspěch společnosti Globetrotter Ausrüstung je vysoce motivovaný, ochotný a vzdělaný tým, který je schopen poskytnout zákazníkům prvotřídní služby a kvalifikované poradenství. Duší celého podniku jsou prodavači, kteří jsou zároveň i zkušenými cestovateli a autentickými a důvěryhodnými lidmi, kteří se sami věnují nejrůznějším outdoorovým sportům.

Historie společnosti je více než zajímavá

Firmu Globetrotter Ausrüstung založili v roce 1979 dva světoběžníci a experti na přežití Klaus Denart a Peter Lechhart v Hamburku. Od roku 1989, respektive 1991, je jednatelem a společníkem také Andreas Bartmann a Thomas Lipke. S obratem 230 milionů eur za hospodářský rok 2010/2011 je Globetrotter jedničkou na trhu s outdoorovým zbožím v Evropě.

Dnes disponuje společnost sedmi pobočkami v Hamburku, Berlíně, Drážďanech, Frankfurtu nad Mohanem, Bonnu, Kolíně nad Rýnem a Mnichově s celkovou prodejní plochou 31 700 metrů čtverečních. Tyto pobočky přináší 55 procent obratu. Zbývajících 45 procent obratu tvoří zásilkový obchod, z něhož se 80 procent realizuje přes internet.

Společnost v současnosti zaměstnává přibližně 1500 pracovníků šedesáti různých národností.

Manufaktura Yeti

V drážďanské pobočce Globetrotter se nachází také absolutní novinka - manufaktura společnost Yeti. Firemní architekt prof. Holger Moths navrhl půvabný futuristický skleněný výrobní prostor, ve kterém se budou tvořit výrobky z prachového peří. Na 220 čtverečních metrech vznikla manufaktura, která je volně přístupná i zákazníkům tak, aby mohli sledovat každý výrobní krok. Společnost specializovaná na výrobky z prachového peří Yeti ze Zhořelce zaměstnává v současnosti tři pracovníky, kteří plní a šijí vysoce kvalitní spací pytle plněné prachovým peřím. Na přání zákazníka je možné tyto spacáky ušít přesně na míru.

Společnost má za sebou dlouhou cestu na vrchol trhu s outdoorovými produkty a módou. Vznikla v roce 1983 v NDR a již tehdy představovala záruku kvalitního péřového zboží.

Užitečné informace

Globetrotter Ausrüstung,
pobočka Drážďany
Prager Straße 10, 01069 Dresden
tel.: 0351 / 495 21 16
e-mail: shop-dresden@globetrotter.de

Otvírací doba: pondělí až sobota: 10.00 20.00 hodin

Parkování: Náměstí Ferdinandplatz (u Karstadtu) a v nadzemní garáži Centrum Galerie.

Hlavní atrakce: Šestadvacet metrů dlouhá a 12 m vysoká převislá horolezecká stěna, ledová kabina se simulací sněhové bouře, dešťová kabina a dešťová oáza, 430 metrů čtverečních oddělení s cestopisy s 25 000 tituly, 160 metrů čtverečních bazén s protiproudem pro testování kanoí, 400 metrů čtverečních velké oddělení pro děti „Kinderland“ s akční stezkou, speciální plochy pro akce pro zhruba 200 osob.

Více na: www.globetrotter.de/cz