Teplická sklárna AGC Flat Glass Czech věnovala v závěru roku dalších 200 tisíc korun lidem se zdravotním postižením. Největší evropský výrobce plochého skla stejně jako v předchozích letech daroval 100 000 korun společnosti Arkadie, která se dlouhodobě stará o handicapované děti. Dalších 100 000 korun věnovala firma Tereze Bártové, studentce a sportovkyni, která kvůli meningitidě přišla o dolní končetiny.

Finanční dary společnost AGC předala na svém vánočním koncertě 19. prosince, kde letos vystoupil David Koller. „Jak vždycky říkám, vánoční obdarování těch, kteří neměli štěstí, beru jako malé poděkování za úspěchy naší firmy. Zároveň bych byl rád, kdyby naše dárky inspirovaly i další lidi k pomoci potřebným,“ uvedl předseda představenstva Pavel Šedlbauer.

O den později odměnila sklárna také své dlouholeté zaměstnance zlatými, stříbrnými a pamětními medailemi. Rozdala jich rekordních 186.

Na fotbale nebyla přes pět let. V neděli studentka Tereza Bártová z Oseka ale do hlediště Stínadel na šlágr 15. kola HET ligy Teplice – Plzeň zavítala.
Meningitida připravila dívku o nohy. Ke sportu se chce bojovnice z Oseka vrátit

(mj)