Martin BalejZdroj: archiv UJEPMartin Balej
rektor Univ. J. E. Purkyně v Ústí n. L.

Odcházející pan hejtman zaslouží jak velké poděkování za jeho působení na dané pozici v krizové době covidu, tak i respekt k těžkostem, které zvládal v osobním životě. O UJEP mluvil jako o „naší univerzitě“ a za to jsem mu byl vždy vděčný. V době jeho vedení razantně posílila také finanční podpora UJEP. Vedení kraje prokazovalo místní patriotismus a zájem o rozvoj regionu. Mně osobně možná chyběl větší přesah působení do Prahy k centrálním orgánům státní správy i do Bruselu.

Jan BaxantZdroj: Deník/Karel PechJan Baxant
biskup litoměřické diecéze

Neměl jsem dojem, že by v uplynulých letech obyvatelé a tedy i křesťané v kraji trpěli. Na ono osmiletí se dívám ryze lidsky ve vztahu k osobě pana hejtmana Bubeníčka. Měl jsem s ním velice korektní a vysloveně přátelské vztahy. Mně nevadilo, že je členem KSČM a jemu, zdá se, nevadilo, že jsem katolíkem, knězem a biskupem. Jakákoliv „vláda“ může být ku prospěchu všem, když její představitelé nevládnou despoticky.

Alexandr VondraZdroj: Deník/Martin DivíšekAlexandr Vondra
disident, europoslanec

Nutno přiznat, že hejtman neměl velké skandály a snažil se o líbivou, lidovou politiku: jezdil po kraji, usmíval se, podával ruce a občas někde z veřejných zdrojů utratil drobný peníz na potřebnou věc. Ale bohužel jeho vláda neudělala nic zásadního pro úspěšnou transformaci kraje od špinavé ekonomiky k moderní infrastruktuře, digitální ekonomice, zdravému životnímu prostředí, efektivnímu zdravotnictví a kvalitnímu školství. Z tohoto hlediska to bylo osm ztracených let.

Alfréd DytrtZdroj: Deník/Karel PechAlfréd Dytrt
ředitel Gymnázia Jateční v Ústí n. L.

Oprostil bych se od politiky, uvedu oblasti, které mi více utkvěly v mysli. Za prvé řešení dopravní obslužnosti byl seriál na pokračování. Myslím, že běžný občan včetně mě se v tom příliš neorientoval. Za druhé zbytečně ostře byla podle mě nastavena pravidla pro pořizování nákupů školami, zejména pokud jde o nízké ceny. A za třetí příliš logický pro mě není způsob odebrání finančních prostředků zřizovaným školám v souvislosti s řešením důsledků šíření covid-19.

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM).
ANKETA: Jak hodnotíte osmiletou vládu komunistů nad krajem? Co na to osobnosti?