"Teďka budu mít dva dny výjezd. Půjdu na ta místa, kde jsme dostali nejvíce procent, půjdu poděkovat lidem, ve čtvrtek, v pátek," řekl Babiš pro ČTK a iDnes.cz. Mluvčí ANO Vladimír Vořechovský později doplnil, že ve čtvrtek Babiš navštíví Ústecký kraj a v pátek Liberecký.

ANO dostalo ve sněmovních volbách 29,64 procenta hlasů, což pro něj znamená 78 mandátů. V Ústeckém kraji ovládlo všechna velká města. V Mostě získalo 39,93 procenta hlasů.

Mimořádně úspěšné bylo v Lovosicích, kde je největším zaměstnavatelem společnost Lovochemie z holdingu Agrofert. ANO tam volilo přes 47 procent lidí. To je o téměř deset procent více, než byl krajský výsledek hnutí. V Děčíně a v Chomutově, kde stojí i v čele radnic, získalo přes 38 procent hlasů. V Teplicích to bylo 37,16 procenta, v Ústí 36,37 procenta hlasů.

Aleš Pařízek z 18. volebního okrsku v Litoměřicích vysypává obálky s volební urny.
ON-LINE: Je sečteno. Volby v Ústeckém kraji drtivě ovládlo ANO před SPD

V Libereckém kraji zvítězilo ANO ve většině z 215 měst a obcí, včetně těch největších - Liberce, Jablonce nad Nisou, České Lípy, Turnova, Nového Boru a Semil. Největší podíl hlasů získalo ANO v obci Rakousy na Semilsku, kde pro hnutí hlasovalo 50,98 procenta voličů.

Krátce po volbách Babiš na sociálních sítích zmínil, že volby ukázaly, že "není tak úplně špatný zaměstnavatel". Citoval mimo jiné výsledek ve středočeských Olbramovicích, kde sídlí farma Čapí hnízdo, kvůli jejímuž financování čelí vyšetřování. "No, a v Olbramovicích jsme měli 43,18 procenta. Tam je Farma Čapí hnízdo, největší téma voleb," uvedl na Facebooku.

Hodně pohodlné volby v Hudcově na Teplicku
Na Teplicku vyhrálo ANO, jeho voliči nedali soupeřům šanci